Haland: Pep je ponekad brutalan, ovde se opuštanje ne toleriše

 Haland: Pep je ponekad brutalan, ovde se opuštanje ne toleriše

FOTO: Manchester City

Prva godina norveškog napadača u dresu Mančester Sitija prošla je fantatično, cepao je mreže gde god je stigao, osvojio tripletu, sjajno sarađivao sa Pepom Gvardiolom.

– Sve počinje od osnove: budi strastven o onome što radiš, jer inače ne možeš da ostaneš u eliti. Pep je mnogo zahtevan, zato sam fokusiran svaki dan. Ne možeš da se opustiš sa tako zahtevnim trenerom. Testira nas svake nedelje a utakmica kaže istinu da li ste se dobro pripremili ili ne. Polaganje testova svake nedelje je naš život i ovde se opuštanje ne toleriše. Ključno je da ne dajemo prioritet utakmicama nijednoj utakmici – sve se računaju. Ne možemo da se opustimo u subotu protiv ekipe koja je na dnu tabele samo zato što ćemo sledeće srede igrati protiv Bajerna ili Real Madrida u Ligi šampiona.

U intervjuu za francuski L’Ekip, Erling Haland pobliže je objasnio kako je raditi sa harizmatičnim španskim trenerom.

Odnos sa Pepom je veoma dobar. Naravno, on je veoma zahtevan kada je reč o poslu, veoma je direktan i iskren. To je njegov način treniranja, mora da se razvija i napreduje i bolje je da bude iskren. Mogu slobodno da kažem, ponekad je brutalan. Cenim to jer pokazuje da j strastven. Nije uvek prijatno, ali vas natera da se suočite sa istinom i odatle odlučite da li ćete biti bolji ili ne…

Mnogi smatraju da bi on i Kilijan Mbape mogli da imaju dugogodišnje sportsko rivalstvo, nalik onome kakvo su imali Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

– Izgleda da to svi misle. Ali budite oprezni, moramo istaći kako su Mesi i Kristijano uradili lude stvari i dalje ih rade, iako su ostarili. Osećam se privilegovanim što sam mogao da posmatram dva šampiona kao što su oni. Ali, da se vratim na pitanje, nikada ne govorim o sebi protiv drugih igrača, to nije moj način razmišljanja. Fokusiram se na sebe i samo težim da budem bolji svaki dan,da uživam u onome što radim i da budem najbolja verzija sebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet