Tadić: Svaka utakmica je posebna kada se igra za ovaj sveti grb

 Tadić: Svaka utakmica je posebna kada se igra za ovaj sveti grb

FOTO: FSS

Kapiten srpske reprezentacije protiv Litvanije je upisao stoti nastup u dresu nacionalnog tima, ukrasio ga 38. asistencijom.

Nije loše. Nisam ih brojao, a ne znam da li se iz prošle utakmice pripisala meni.

Prijaju individualna postignuća, ali Dušan Tadić je potpuno fokusiran na timske uspehe, u mislim je samo plasman na Evropsko prvenstvo.

Moramo da odemo na Evropsko prvenstvo posle toliko godina i nadam se da ćemo to ostvariti.

Ipak, ovakav jubilej u vidu broja utakmica se ne dešava svaki dan, neizbežno je pitanje o takvom dostignuću.

Svaka utakmica je posebna kada se igra za ovaj sveti grb. To nije neka fraza ili budalaština, stvarno je tako. Kada izađeš na teren i čuješ himnu uvek si ponosan.

Naglašava Tadić da su Orlovi bili silno motivisani da posle poraza od Mađara vrate pozitivnu atmosferu dobrom igrom i pobedom.

Posle poraza od Mađarske želili smo da pokažemo reakciju i dobru igru Srbije. Tako je i bilo u prvom poluvremenu. Nismo hteli da stanemo, malo nas je omeo taj pogodak što smo primili, probali smo da damo i četvrti i peti, nismo uspeli, ali najvažnije je da smo pobedili.

U sličnom tonu pobedu na istoku Evrope prokomentarisao je i Sergej Milinković-Savić, pun samopouzdanja.

Izašli smo od prvog minuta visoko, želeći što pre da damo golove i nosimo kući tri gola. Oni su mislili da mogu danas do bodova, ali od prvog minuta smo im pokazali da smo došli ovde po pobedu.

Ništa manje kreativni vezista nije samopouzdan ni po pitanju borbe za prvo mesto u grupi u preostale tri utakmice.

Favoriti smo od prvog dana, izgubili smo od Mađarske iako smo igrali dobro drugo poluvreme ali lopta nije htela da uđe u gol. Idemo sada u Budimpeštu da pobedimo, pa nam onda dolazi Crna Gora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet