Žagars blizu novog angažmana!

 Žagars blizu novog angažmana!

FOTO: FIBA

Arturs Žagars bio je svetska senzacija na ovogodišnjem Svetskom kupu.

Letonija je napravila ogroman uspeh ove godine. Završili su takmičenje na petom mestu, iako su u ekipi imali svega jednog NBA i jednog evroligaškog igrača. Jedan od najzaslužnijih za takav uspeh bio je svakako Žagars. Plejmejker je odigrao fenomenalan turnir, te privukao pažnju brojnih klubova iz Evrolige. Posebno je upečatljiva bila partija protiv Litvanije, gde je zabeležio 17 asistencija.

Kao što rekosmo, Evroligaši su krenuli da zovu, a najuporniji je bio Fenerbahče. Kako prenosi pouzdani Eurohoops, dve strane su blizu dogovora, te će Žagars najverovatnije potpisati trogodišnji ugovor. Ipak, ono što je zanimljivo jeste da će on inicijalno sezonu krenuti u ekipi litvanskih Vulvsa, kako bi se u Istanbulu dodatno uverili u njegove kvalitete. Poučeni iskustvima sa prethodnih prvenstava, u Fenerbahčeu ne žele da rizikuju sa Žagarsom kao ozbiljnom opcijom odmah na startu.

Podsećamo, Dimitris Itudis i njegov tim su morali reagovati nakon povrede Raula Neta, koji će najverovatnije propustiti celu sezonu. Na plejmejkerskoj poziciji doveden je još Jam Madar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet