Avramović: Znamo da smo učinili zemlju srećnom

 Avramović: Znamo da smo učinili zemlju srećnom

FOTO: FIBA

Srpska košarkaška javnost ponosna je i na srebro sa Mundobasketa iako žali za zlatom, Nemačka je uspela da se sačuva u završnici meča i popne se na krov sveta.

– Napravili smo veliki uspeh. Glave su nam već uzdignute. Ovo je već prošlost. Već se okrećemo Olimpijskim igrama, da uradimo još nešto više. Nemačka je igrala fantastično. I prošle godine su osvojili bronzu, igraju mnogo godina zajedno. Taj detalj i fizikalnost je odlučila. Imali smo šansu, promašili smo šut za izjednačenje. Imali smo mnogo preblema. Prijatelj i saigrač, Boriša, znate šta je bilo sa njim. Dobrić je izvrnuo zglob na početku utakmice, veoma je bitan za nas. Milutinov je imao problem, ali to nije izgovor. Ponosni smo. Znamo da smo učinili zemlju srećnom. Tužan sam jer nismo pobedili, ali srećan što smo ih učinili ponosnim i sutra ću već imati osmeh na licu.

Mnogo je nezadovoljnih suđenjem, kako na celom turniru, tako i u finalu, Aleksa Avramović ne želi previše o tome.

– Izjednačili smo agresivnost. Ne želim da okrivim sudije, sudili su finale Svetskog prvenstva, ispunili snove kao ja. Nemačka je igrala agresivnije u trećoj četvrtini. Imali smo šanse, ali nismo uspeli. Neko mora da ode kući sa zlatom, neko sa srebnom. Ova medalja sija kao zlato, to je moj osećaj i osećaj svih saigrača. Ovo je prošlost.

Borbeni bek postao je ljubimac nacije, u dahu je prokomentarisao ceo tunir, silno motivisan da se sa rivalima susretne na Olimpijskim igrama naredne godine.

– Znali smo da je Francuska domaćin i da je to jedna evropska selekcija manje u borbi za Olimpijske igre. To je bio prvi cilj, drugi da uzmemo medalju. Oba cilja smo ispunili. Videli ste koliko NBA zvezda imaju Amerikanci, ali nisu došli do medalje. Hvala treneru što nam je pomogao da dođemo do finala. Ne pričamo o košarci, ovo je dobra grupa ljudi. Medicinski tim, stručni štab. Nadam se da će nam još godinu dana zajedno pomoći da budemo bolji sledeći put. Australija, jedna od najboljih, nije uspela da dođe do četvrtfinala. Ekstremno sam ponosan. Cela Srbija nas je bodrila. Bio sam uzdignute glave, brat je prišao da me zagrli, putovao je 36 sati. Tad sam se “raspao”. Znam koliko smo plasmanom u četvrtfinale učinili ljude srećnim. “Pojeli” smo Litvaniju, Kanada kakav tim ima, Bože sačuvaj… Dva najbolja tima su prošla u finale. Bolji je pobedio danas. Ne kažem da će sledeće godine oni pobediti, ako se susretnemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet