Berić: Naši košarkaši su bili ispraćeni kao neki autsajderi

 Berić: Naši košarkaši su bili ispraćeni kao neki autsajderi

FOTO: Printscreen

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje složio se u izjavi za N1 televziju da su srebrna medalja srpskih odbojkaša na Mundobasketu i plasman na Olimpijske igre ogroman uspeh.

– Naši košarkaši su navikli naciju da je košarka broj jedan nacionalni sport i da se uvek ide na zlato. Međutim, ako gledamo stvari unazad, od 2014. godine, ovo je fenomenalan rezultat i uspeh. Pred početak prvenstva, ovog puta, bili smo skeptični da ćemo se vratiti sa medaljom. Na prvenstvu je bilo mnogo favorita, Amerika, Francuska, Španija, Australija. I od te mase reprezentacija, osim Amerike, ni jedna nije došla dotle da igra na kraju za medalju. Naš uspeh je dvostruk, jer osim toga što smo osvojili sjajnu srebrnu medalju mi smo osigurali i plasman na Olimpijske igre u Parizu, a što je bio i primarni cilj koji nije bio lak. To je značilo da smo morali u najmanju ruku da se plasiramo do polufinala. Na Olimpijske igre idu tri evropske zemlje, Francuska kao domaćin je bila direktno plasirana. I kada smo gledali utakmicu između Slovenije i Kanade navijali smo da Kanada dobije, da ako uđemo u polufinale budemo rasterećeni, jer smo se samim tim plasirali na Olimpijske igre.

Podsetio je Miroslav Berić na to da su Orlovi na daleki istok ispraćeni kao tim kome se nije predviđala borba za medalje.

– Naši košarkaši su bili ispraćeni kao neki autsajderi. Na FIBA listi smo bili deveti, a to znači da se od nas nije očekivalo da stignemo ni do četvrtfinala. Bili smo i oslabljeni, a o tome nije trebalo tada pričati ni tada, a ne treba ni sada. Međutim, ovi naši igrači su, bez obzira na sve, pokazali da su sajni. Mi smo svakako bili najbolji tim na prvenstvu uz Nemačku, možda čak i jači od njih, ali poslednju utakmicu nismo igrali kao što smo igrali polufinale ili četvrtfinale.

Ruku na srce, koliko su nas srpski sportisti obradovali u prethodnih nekoliko dana, nemamo razloga da se žalimo.

– Nemačka je dobila utakmicu, jer je bila bolja u tim ključnim momentima. A nama je malo falilo. Ipak smo mi vicešampioni sveta. Imali smo sjajan sportski dan, odbojkašice su isto tako bile na milimetar da osvoje zlato, Novak Đoković je uzeo 24. titulu na grend slem turnirima, odbojkaši su se plasirali u četvrtfinale, bio je to zaista sjajan dan za naš sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet