Partizanov štoper osigurao Orlićima startnu pobedu

 Partizanov štoper osigurao Orlićima startnu pobedu

FOTO: FSS

Mlada reprezentacija Srbije protiv Azerbejdžana uspešno započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo – 2:0 (2:0).

Izabranici Dušana Đorđevića od početka su nametnuli inicijativu, mučili su se Azerbejdžanci sa pritiskom domaće ekipe, kako iz igre, podjednako i iz prekida. Imali su sreće da iz prvog kornera ne prime gol, Đorđević je tada pogodio prečku, međutim, ispostavlja se da je to bilo samo odlaganje neizbežnog. Ergelaš je pojednako dobro centrirao u 19. minutu, Mihajlo Ilić na drugoj stativi pogodio u metu. Kako možete videti sa naslovne fotografije, mladi Partizanov štoper oponašao je prilikom proslave gola Novaka Đokovića sa polufinala US Opena.

Gosti u prvom poluvremenu nisu mogli da pomisle ni na šut ka golu na kome je stajao Veljko Ilić. Orlići su želeli da se i rezultatski dovedu što pre u komfornu zonu, presing je urodio plodom u 26. minutu. Lučić je oduzeo loptu na protivničkoj polovini, šutirao, odbitak Mihajlo Ilić poslao u mrežu.

Intenzitet je opao u nastavku utakmice, srpski fudbaleri su bili zadovoljni stečenim vođstvom, protivnički nisu bili kadri da ih ugroze. Jedina situacija vredna pomena bila je šansa Mitrovića kada je poslao loptu preko gola. Srbija je uspešno započela kvalifikacije, opravdala ulogu favorita protiv Azerbejdžana, mladi fudbaleri uzeli su tri boda pred očima Dragana Stojkovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet