Pešić: Ono što smo mi videli, a vi niste, ovi momci su se baš pokidali

 Pešić: Ono što smo mi videli, a vi niste, ovi momci su se baš pokidali

FOTO: FIBA

Srpski košarkaši dočekani su onako kako zaslužuju vicešampioni sveta, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović je pozdravio naslednike u reprezentativnom dresu.

– Ja nemam nešto mnogo da kažem i ne bih previše da se zadržavam. Želim javno da iskažem zahvalnost stručnom štabu na čelu sa Svetislavom Pešićem i kompletnom medicinskom osoblju. Divno leto je iza nas. Evropsko juniorsko zlato, 3×3 reprezentacija je osvojila Evropsko prvenstvo, dok je tim Srbije doneo srebro.

Kratak je u obraćanju bio i Bogdan Bogdanović, kapiten srpske reprezentacije pozdravio je okupljene uz lepe reči na račun svojih saigrača.

– Hvala na dočeku, hvala svima koji ste tu u ovolikom broju. Ne znam šta bih rekao posle vas, nisam neki govornik, tu sam da radim svoj posao. Sjajna grupa momaka i jedna od najboljih sa kojima sam imao priliku igrati. Veoma sam zahvalan svima na tome. Ono što smo mi prošli znamo samo mi i to je ono što čini ovu ekipu. Hvala još jednom svima!

Svetislav Pešić je u obraćanju medijima istakao da javnost ne zna trenutno kroz šta je sve reprezentacija prošla da bi došla do medalje.

– Ono što smo mi videli, a vi niste, ovi momci su se baš pokidali. Dali su poslednji atom snage da bi došli tu gde smo. Ja bih više da pričam o procesu, ali ovo sada nije prilika za to. Želim da kažem da se ponosim igračima, mojim trenerima i čitavim medicinskim osobljem. To je bio jedan naporan put do ovog cilja koji smo ostvarili, a sad nas čekaju Olimpijske igre. Moram da kažem da će taj proces koji nas očekuje biti mnogo teži. Sada su očekivanja definitivno još veća.

Zahvalio se selektor navijačima koji su bili prisutni u Manili, kao i onima koji su iz Srbije podržavali svoje reprezentativce.

– Možda nismo bili najbrojniji u Manili, ali verovatno smo bili najglasniji. To nam je dalo veliku snagu i osetili smo narod odavde, putem medija i svega ostalog. U svlačionici pre utakmice i posle utakmice je obećavalo motivaciju, posvećenost, veliku odgovornost uz spoznaju da iza tima stoje naši navijači. I ovom prilikom treba da se kaže da mi igramo za Srbiju, ali pre svega za naš narod i za naše navijače. Druga motivacija nije potrebna, a neophodno nam je vreme i strpljenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet