Pilić: Mi znamo da je istina ono što je Novak rekao

 Pilić: Mi znamo da je istina ono što je Novak rekao

FOTO: Printscreen

U epskom finalu US Opena slavio je Novak Đoković, hrvatski stručnjak ističe kako je prvi teniser sveta shvatio šta mora da promeni kako bi dobio Danila Medvedeva.

– Ja kao teniski stručnjak mogu da kažem nešto sasvim drugo a to je da onaj meč u Dubaiju, Novak je shvatio da je Medvedev jedini igrač koji može da dobija duge poene sa njim i juče je pokazao da drugačije mora da igra da bi dobio Medvedeva.

Podsetio je Nikola Pilić i na finale Sinsinatija pre toga, kada je u takođe fantastičnom duelu srpski as prekrenuo protiv Karlosa Alkaraza.

– I onaj meč u Sinsinatiju sa Alkarazom je isto bio fenomenalan, jedan od najboljih mečeva koji sam ja u životu video, a gledao sam za 60 godina jako puno mečeva. Ta želja za pobedom ne izražava se u kilogramima kod Novaka, nego u tonama i to je ono što ga pravi onim što on i jeste, profesionalac.

Nakon finala Đoković je, između ostalog rekao kako bi u zapadnom svetu bio mnogo više poštovan da ne dolazi iz Srbije.

– Mi znamo da je istina ono što je Novak rekao, da je slučajno on iz neke velike zemlje, njega bi dizali u nebo, ali i ovako ga ja dižem u nebo jer je to zaslužio.

Veruje Pilić da je Đoković kadar da promenama koje unosi u svoju igru opstaje na najvišem nivou još dve, tri godine.

– Gledao sam meč 2021. godine protiv Medvedeva koji je imao neverovatnu inspiraciju, ali je juče Novakova taktika bila drugačija nego u Dubaiju. Ako bude zdrav, on će igrati još dve, tri godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet