Poljska ovoga puta prejaka, Srbija bez polufinala

 Poljska ovoga puta prejaka, Srbija bez polufinala

FOTO: CEV

Šansu za nešto više naši su ispustili u trećem setu – 3:1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:17).

Veći deo prvog seta igrao se u serijama. Povela je Srbija sa 5:1, Poljska napravila niz od četiri poena za 9:9, istom merom odgovaraju naši. Stigli su Poljaci i taj minus, pa na sledeći niz Orlova od tri poena napravili svoj sa poenom više za prvo vođstvo nakon uvodnog poena. Ni tu nije klonula naša ekipa, bolja odbrana, Luburić vraća prednost na našu stranu, međutim, Poljaci su blokom uspeli da izbore neizvestan finiš. Obe ekipe imale su po dve set lopte, Krsmanović je sa dva servisa naterao Poljake na slabije organizovane napade, Leon dve lopte šalje u aut.

Iako nisu najbolje servirali na početku drugog seta, Poljaci su ga bolje otvorili. Greške naših u napadu pomogle su im, uz poboljšan servis da u drugu trećinu istog uđu sa pet poena prednosti. Nažalost, nikakve reakcije nije bilo, naša selekcija je izgledala kao razbijena vojska, o tome svedoči dvocifrena razlika na kraju.

Nije bilo prijatno onda kad je Leon pogodio dva asa za 7:4 u ranoj fazi trećeg seta, međutim, blok Podraščanina, smeč i as Luburića, brzo je uhvaćen priključak. Utakmica se odvija tako da nema više od poena prednosti za bilo koga od rivala sve dok poljski blok nije doneo 19:17, Ivović napadom i Kujundžić blokom poravnavaju. Ponovo imamo egal finiš seta, pretvorio se u triler, veliki broj set lopti na obe strane, nažalost presudio je poljski trojni blok.

Ponovo Poljska za nijansu bolje otvara deonicu, poništava to naš blok i vraća u egal. Nažalost, na kratko, Poljaci mnogo sigurnije izgledaju, izblokirali su Luburića za plus tri, ubrzo i za četiri razlike. Dodatno samopouzdanje stečeno onako dobijenim trećim setom, Grbićeva ekipa se drži bezbednoj distanci, sve do prolaska u u polufinale. Naša selekcija moraće da se zadovolji ulaskom među osam najboljih, moraće Kolaković još dosta da radi kako bi se u nekoj narednoj prilici napravio bolji rezultat i ušlo u borbu za medalje, temelja za optimizam ima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet