Rebrača: Najvažnije je da su naši momci pokazali da su tim

 Rebrača: Najvažnije je da su naši momci pokazali da su tim

FOTO: Printscreen

Proslavljeni reprezentativac naše zemlje u izjavi za Sport Klub istakao je da je srpska košarkaška reprezentacija na Mundobasketu dobila mnogo više od same medalje.

– Od svega je najvažnije da su naši momci pokazali da su tim. Dobili smo nova imena, što mnogo raduje. Svi su bili na visokom nivou, ali najmlađi igrač Nikola Jović je nagovestio neviđen potencijal. Svakako, potrebno mu je iskustvo, koje će blagovremeno da stekne. Ovakva takmičenja lansiraju velike igrače, videli ste kako je igrao Aleksa Avramović. Sve u svemu, cela ekipa je pokazala neverovatnu energiju.

Govorio je Svetislav Pešić o problemima koji bacaju senku na budućnost srpske košarke, pridružio se tome i Željko Rebrača.

– Moraju mnoge stvari da se menjaju. Od ovih jačih selekcija u Evropi jedino mi nemamo jaku domaću ligu. Svi u Evropi imaju, dobro znamo kakva je španska liga, bez obzira što se Španci sada na Svetskom Kupu nisu proslavili, zatim i ti Nemci imaju vrlo jako nacionalno prvenstvo. O nemačkom sistemu je ovih dana Pešić pričao, da ne ponavljam. I da ne nabrajam ostale zemlje, važno je da se mi organizujemo. Moramu našu ligu da ojačamo i da u njoj razvijamo igrače. Neophodno je mnogo više rada sa mladima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet