Srbija počela trijumfom u Valensiji

 Srbija počela trijumfom u Valensiji

FOTO: TSS

Dejvis kup reprezentacija maksimalna protiv Južne Koreje.

Sve je počelo pobedom Dušana Lajovića nad Seong Čang Hongom – 2:0 (6:4, 7:6). Može se reći da je Korejac za nijansu bolje ušao u meč, naš igrač je odigrao furiozan peti gem i sa četiri poena u nizu mu oduzeo servis. Potvrdio je Lajović brejk nulom, imao još jednu šansu, odlično odigrao pretposlednji gem ali je onaj odlučujući za prvi set morao da dobije na razliku. Još veću borbu videli smo u drugom setu, tada je Lajović morao da spašava dve set lopte, uveo je isti u taj-brejk gde je još jednom furioznom sekvencom dokrajčio Hong.

Morao je Laslo Đere da nam preokretom protiv Seona Kvona osigura pobedu – 2:1 (4:6, 6:2, 6:2). Naš reprezentativac nije bio na očekivanom nivou u prvom setu, konstantno je Korejac lovio brejk, i ulovio ga iz trećeg pokušaja, u sedmom gemu. Đere nije imao ni šansu za isti pa je morao da juri set zaostatka. Upozorenje je shvatio na vreme, mnogo bolje odigrao drugi i završnicu trećeg seta, Kvon nije mogao protiv takvog Đerea i pobeda je bila u džepu.

Dodatno su raspoloženje podigli Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić pobedom u dublu protiv Đi Sung Nama i Min-Kju Songa – 2:1 (3:6, 6:4, 7:6). Dubl je doneo dosta prilika za brejk, Korejci su iskoristili jednu svoju u uvodnoj deonici. U drugom setu naši igrači im nisu dozvolili šansu za to, a uspeli su da im oduzmu servis u poslednjem gemu. Bez brejk prilike na obe strane u trećem setu, tesan i taj-brejk, srpski dubl je bio prisebniji u završnici, te tako u dobrom raspoloženju i uskoro pojačani Novakom Đokovićem naši igrači čekaju duel sa Španijom u petak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet