Troicki: Novak želi da osvoji još jednu Salataru za Srbiju

 Troicki: Novak želi da osvoji još jednu Salataru za Srbiju

FOTO: Printscreen

Iza nas je još jedno epsko finale teniskih turnira, Novak Đoković je osvojio US Open savladavši u finalu Danila Medvedeva, za slavlje nema još mnogo vremena, biće deo Dejvis kup reprezentacije koja će igrati protiv Španije.

– Gledao sam finale, naravno. Čestitao bih mu, zaista neverovatan uspeh, ne samo u tenisu nego u svetu sporta. Ne znam da li je postojala takva dominacija u nekom sportu. Nestvarno je šta sve postiže, a što je najčudnije, ne planira ni da stane. Zaista je to lepo videti, sledeći cilj je titula na Dejvis kupu. Želi da osvoji još jednu Salataru za Srbiju. Jako motivisan dolazi za dva dana i biće spreman.

Koliko mu dugo traje karijera, ima prostora da se poredi najbolji srpski teniser iz raznih perioda i okolnosti, Viktor Troicki je za Sport Klub uporedio Đokovićeve sadašnje igre sa onima iz mlađih dana.

– Teško je reći, igra sada pametnije. Kada je bitno, ume da iznenadi protivnika, da odigra nešto novo. Videli smo koliko je puta protiv Medvedeva izašao na mrežu. To nije njegova prirodna igra, ali ume da se snađe u bitnim momentima. Iskustvo posle svih ovih godina mu mnogo pomaže. Oseća manji pritisak nego ranije, igrao je fenomenalno i 2011. i 2015. tako i ove godine. Neverovatno je šta radi, nema pravog objašnjenja za sve te njegove uspehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet