Vranješ: Sve sam se dogovorio sa Čukaričkim u pet minuta

 Vranješ: Sve sam se dogovorio sa Čukaričkim u pet minuta

FOTO: Čukarički

Ne baš najbolji start sezone Čukarički pokušava da popravi mini pripremama u pauzi, ali i trilingom novih fudblera, među njima i novim štoperom.

– Najiskrenije, sve sam se dogovorio sa Čukaričkim u pet minuta. Dosta dugo poznajem sportskog direktora Vladimira Matijaševića, sarađivali smo dok je bio u Napretku, znamo se i iz perioda u atinskom AEK-u. Kazao je šta želi od mene, ja sam rekao šta su moje želje od ekipe. A to je da pokušamo da ostvarimo rezultat kao prošle godine, da Čukarički ponovo igra Evropu. Da je bio lakši žreb možda bi sada klub bio u grupnoj fazi Lige Evrope, ali ni Liga konferencije nije loša za ovu ekipu. Lično, želeo sam što teže rivale. Slobodno mogu da kažem da je grupa na nivou Lige Evrope, iako se radi o takmičenju koje je po rangu jednu stepenicu ispod. Odlična je stvar što ćemo se izmeriti protiv takvih timova, u svaki meč ući ćemo sa velikim motivom.

Bio je Ognjen Vranješ blizu povratka u srpski fudbal nešto ranije, Humska mu nije bila suđena, Banovo brdo jeste, dolazi da iskustvom pomogne mladom sastavu Igora Matića.

– Pre svega, istakao bih sjajnu organizaciju kluba, u to sam se lično uverio kad sam došao na razgovore sa čelnim ljudima Čukaričkog. Ekipa je mlada, zbog toga sam i došao, da pokušam da ih izvedem na pravi fudbalski put, da im pomognem da svoj ogroman potencijal pretoče u kvalitet. Do sada se tokom karijere iskreno nisam susreo sa tolikim brojem mladih igrača u jednoj ekipi. Bio sam i ja u njihovoj ulozi, najbitnije je da slušaju.

Debi bi mogao da ima upravo protiv bivšeg kluba, posle reprezentativne pauze Čukarički će ugostiti Crvenu zvezdu.

– Došao sam prilično mlad u Crvenu zvezdu, sa 18 godina. Tada taj klub nije bio baš u najboljoj situaciji, ali ispunio sam svoj dečački san. Sve što je bilo mimo toga, sve što je bilo loše, to sam zaboravio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet