Arsenal obećao štoperu da će ga dovesti narednog leta?

 Arsenal obećao štoperu da će ga dovesti narednog leta?

FOTO: Arsenal

Planiraju se dugoročni potezi.

Postao je Arsenal poznat po svojoj poslovnoj filozofiji otkad je tu Mikel Arteta. Najpre se prikupe sve informacije o željenom igraču, razgovara sa njim, uveri da razume šta mu Tobdžije nude i da želi da bude deo projekta. Potom se pređe na pregovore sa klubom. Arsenal ne ulazi u transfer trke, unapred se odredi gornja granica do koje idu sa ponudom i od toga ne odstupaju. Tako su na Emirejtsu odradili i prethodni prelazni rok, a imaju nameru da i budućnosti koriste činjenicu da su postali poželjna destinacija za mnoge mlade i fudbalere u punoj snazi.

Kako u ovom delu severnog Londona unapred pripremaju logistiku za poteze koje će vući bar dva prelazna roka unapred, ne čudi da isplivavaju imena zanimljivih igrača. Uglavnom se pominju ofanzivci, sada nam portugalski Rekord donosi vest da će u leto 2024., uslediti novi pokušaj Tobdžija da dovedu talentovanog štopera iz ove lige.

Kako piše ovaj portugalski list, pre nego što je po ubrzanom postupku angažovan Jurien Timber, Arsenal je pokušao da dovede Usmana Diomandea. Navodno, za 19-godišnjeg štopera je Sportingu poslata prva ponuda u iznosu od 35 miliona evra, ista je odbijena jer on ima stabilan ugovor i otkupnu klauzulu od 80 miliona. To svakako nije realan iznos, međutim, zbog drugih poslova i prilike u vidu Timbera, nije bilo vremena da se ulazi dublje u transfer nadmudrivanje.

Ako verujemo ovom listu, a tamo važi za poprilično dobro obavešten, Arsenal je dobio pristanak Diomandea i obećao mu da će se narednog leta vratiti po njega. Iako ima samo 19 godina, štoper iz Obale Slonovače je sakupio ozbiljnu minutažu u timu i Sportinga i prošle sezone, na početku ove je standardan. Uopšte nas ne iznenađuje interesovanje Tobdžija, Diomande se po svemu uklapa u njihovu filozofiju, treba sačekati i videti je li mu Emirejts sudbina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet