Medvedev: To je Novak i znate šta da se očekuje

 Medvedev: To je Novak i znate šta da se očekuje

FOTO: Printscreen

Fantastičan tenis koji je ruski igrač prikazao na US Openu bio je dovoljan da skine Karlosa Alkaraza sa trona, ne i da se popne na njega pored Novaka Đokovića.

– Žalim za drugim setom, trebalo je da ga osvojim, ali nekada tenis nije tako lak. Na set lopti je trebalo da igram pasing paralelu, ali pogrešio sam stranu. Normalno je da je meč posle išao u tom smeru, u prvom i trećem setu je bio bolji i nema se šta reći. Da sam dobio drugi, možda bi išlo u drugom smeru… Tako je to u tenisu, probaću da budem bolji sledeći put. Bio je umoran, promašio je neke udarce, u dugim razmenama. S druge strane, to je Novak i znate šta da se očekuje. Tako je bilo i sa Rubljovom – obojica smo bili umorni, ali igrali neverovatne poene. Pritisnuo sam ga, dominirao sam, trebalo je da priđem malo na riternu, bio sam tvrdoglav, ali imao sam utisak da će dati rezultate… Kažem, jedan udarac me je delio do seta, teško je.

Želeo je Danil Medvedev da dugim razmenama poena izmori srpskog tenisera, na kraju je on taj koji je podlegao ritmu.

– Voleo bih da sam bio u boljem fizičkom stanju za ovaj meč, ali kada sam igrao s Alkarazom, znao sam da to neće biti moguće. Tako je. Igrao sam nešto lošije nego u polufinalu, pogotovo u prvom setu, a treći je bio posledica načina na koji je meč tekao. Drugi set je bio rvanje za poene i gemove, morao sam da osvojim taj set. Zašto? Nije lako ponoviti tako dobre mečeve kao što sam imao protiv Alkaraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet