Vojtman: Srbima morate odati priznanje

 Vojtman: Srbima morate odati priznanje

FOTO: FIBA

Utisci sa Mundobasketa se još uvek sabiraju, po prvi put u svojoj istoriji Nemačka se popela na krov sveta upisavši osam pobeda u nizu.

– Neverovatno, neverovatno je. Sada sam pričao o tome, ali još uvek ne razumem šta se dogodilo. Veoma sam srećan zbog svih momaka koji su sa nama, tima, trenera, stručnog štaba. Mnogo smo patili proteklih godina i uspeli smo da to pomerimo.

Nemački visoki igrači odradili su ogroman posao zaustavivši Nikolu Milutinova, istina, kasnije se otkrilo – rovitog.

– Znali smo da je Nikola neverovatan igrač, odigrao je sjajan turnir. Bili smo zabrinuti jer smo imali samo četiri visoka igrača, s kojim možemo da ga branimo i pokušamo da ga obuzdamo. Ispalo je prilično dobro.

Johanes Vojtman zna startnog srpskog centra iz vremena kada su zajedno nastupali za CSKA, celoj srpskoj ekipi odao je priznanje za urađeno.

– Dugo sam igrao sa ovim momkom, dugo sam igrao protiv njega na treningu. Znam šta mu ne prija. Odigrao je sjajan turnir i mislim da će u narednih nekoliko dana shvatiti šta su uradili jer su igrali izvanredno kao tim i prevazišli ono što se desilo Simaniću… Morate im odati priznanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet