Adetokumbo: Ne može NBA prvak da bude šampion sveta

 Adetokumbo: Ne može NBA prvak da bude šampion sveta

FOTO: FIBA

Košarkaš Milvokija i grčki reprezentativac Janis Adetokumbo izjavio je da samo selekcija koja osvoji Mundobasket može sebe da nazove šampionom sveta, prenosi Basketnjuz.

Grčki košarkaš stao je u odbranu američkog sprintera Noa Lajsa koji se zbog svoje izjave našao na udaru kritika sujetnih NBA zvezda.

“Znate šta me najviše boli? Kad gledam NBA finale i njima stoji ‘svetski šampioni’ na čelu. Svetski šampioni čega? SAD? Da me ne shvatite pogrešno, volim SAD s vremena na vreme, ali to nije čitav svet. Ovo je svet (SP u atetici, prim. aut). Ovde se gotovo sve države bore i sijaju, noseći svoje zastave kako bi pokazali koga predstavljaju. U NBA nema zastava”, rekao je američki atletičar.

Adetokumbo je izjavio sledeće:

„Lajls je dobio toliko kritika samo zato što je rekao ono što je očigledno. Mislim da se ni u jednom drugom sportu ne možete tek tako nazvati svetskim šampionima. U fudbalu koji je mnogo popularniji od košarke i Ligi šampiona koja je mnogo popularnija od NBA, osvajač ne naziva sebe svetskim prvakom“, rekao je Adetokumbo u podkastu 48 minuta.

Grčki košarkaš je ponovio da se složio sa američkim atletičarom.

„Moraš da pobediš sve na svetu da bi bio šampion sveta. Znam da je NBA liga najjača na svetu i da u njoj možete videti talenat koji ne postoji nigde drugo. Čak ne postoji neko takmičenje ni blizu toga. Ali ne možeš biti šampion sveta samo zato što si šampion lige. Morate da poštujete one timove koji su šampioni Evrolige, Grčke, Španije i Francuske“, naveo je Adetokumbo.

1 Comments

  • Spoot oon with this write-up, I really think ths web sire needs far moree attention. I’ll pfobably bee back again too seee more,
    hanks for thhe advice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet