Miličić: Srbija teško bez Bogdana, a bez Jokića može

 Miličić: Srbija teško bez Bogdana, a bez Jokića može

FOTO: AdmiralBET ABA league/Dragana Stjepanović

Nekaašnji reprezentativac naše zemlje oduševljen je uspehom srpskih reprezentativaca na Mundobasketu, posebno je podržao Svetislava Pešića.

Kritičari i laprdavci su svašta pričali za Pešića. Te, ovakav je, onakav je, pregazilo ga vreme… Znate već i sami. Svima je zapušio usta! On je pozvan da bude selektor, nije digao dva prsta i molio Savez da ga dovedu. Pre bih rekao da su njega molili. Baš me zanima kako bi se komentarisalo da je odbio da preuzme reprezentaciju. Ako se nekome njegova košarka ne sviđa, to je drugi problem. A ni to, verujte, nije problem. Kritikovanje njega je budalaština teška, a čovek em vrstan stručnjak, em je sve u pravu što je rekao na konferenciji. Situacija u srpskoj košarci je labava i u pravu je kad kaže da treba dobro da se zapitamo šta će biti u budućnosti.

Dotakao se Darko Miličić i Bogdana Bogdanovića u izjavi za Informer, ponovio svoje reči da je on lider nacionalnog tima.

Kad vidim da ljudi pljuju Bogdana Bogdanovića… Cenim i poštujem svačiji rad, pogotovo Nikole Jokića, ali čvrsto stojim uz reči da bi reprezentacija teško mogla bez Bogdana, a da bez Jokića može. Bogdan nosi nešto u sebi i to se oslikava u tome da u mesec dana ujedini ekipu, poveže saigrače i postane vođa tima. On ima to liderstvo u sebi. Ne kažem da Jokić nema, ali NBA liga rađa drugačiju vrstu liderstva. Bogdana su, žargonski rečeno, sekire gađale sa tribina dok je igrao ovde. Stvarno bi mi bilo milo da sam ih video zajedno u timu. Ne dodvoravam se nikome i čvrsto stojim iza reči da bi Srbija teško bez Bogdana, a bez Jokića može. Kad samo vidim komentare posle one utakmice kad je šutirao trojke jedan od 13… Ma, on može da šutira nula od 20 i ne sme jedna ružna reč da mu se kaže.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet