Nikolić: Ne smemo da dozvolimo da ovaj lepi srebrni san u pozno leto kratko traje

 Nikolić: Ne smemo da dozvolimo da ovaj lepi srebrni san u pozno leto kratko traje

FOTO: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Harizmatični srpski trener u razgovoru za Sport Klub podsetio je na optimizam i veru u nacionalni tim pre puta na daleki istok, pohvali urađeno, ali i rekao da žali za zlatom.

– Najvažnija je medalja i da smo konačno prekinuli post u seniorskoj konkurenciji. Naslov svetskog vicešampiona je potvrda da smo „neko i nešto“ u ovom sportu. Tvrdim velesila i bez pehara na Filipinima. Uvek sam bio optimista sa pokrićem, pa sam i pre Svetskog prvenstva tvrdio da imamo tim za medalju. Zadovoljstvo je veliko, ali iskreno, ostaje žal za zlatom.

Već gleda Dragan Nikolić ka sledećem letu i Olimpijskim igrama u Parizu, naglašava da će biti još teže doći do medalje i na ovom takmičenju.

– Ne smemo da dozvolimo da ovaj lepi srebrni san u pozno leto kratko traje. Sa olimpijskom vizom za Pariz sledeće godine, već od sutra bi trebalo razmišljati koliko će biti teško na Igrama, više nego na upravo završenom Svetskom kupu. Bojim se da su već dva mesta na postolju za medalje „rezervisana“. Amerikanci će se „ubiti“ da poprave utisak, a o sastavu tima i da ne govorim. Svi znaju da su im Olimpijske igre stvar prestiža. Francuzi su se na Svetskom prvenstvu propisno obrukali, ali u svom Parizu biće jaki kao crna zemlja. Znači, nema spavanja za Srbiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet