Ognjenović: Nadam se da ćemo se vratiti sa lepim vestima i osmehom

 Ognjenović: Nadam se da ćemo se vratiti sa lepim vestima i osmehom

FOTO: CEV

Problemi sa virusom sprečili su našu tehničarku da u punoj snazi odigra završnicu Evropskog prvenstva, ugrožen je bio i nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, ipak, oporavila se na vreme da pomogne saigračicama.

– Imala sam vremena za oporavak i odmor posle iscrpljujućeg takmičenja na Evropskom prvenstvu. Nije bilo prijatno i jednostavno oporaviti telo, pogotovo zbog snažnog virusa koji sam imala posle polufinalne utakmice. Zahvaljujući doktorima i podršci, taj period je uspešno završen i ostaje iza mene. Pridružujem se saigračicama, koje se polako adaptiraju na uslove, a sada ćemo se susreti u Ningbou, gde nas očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre.

Odbojkaška javnost vidi Srbiju kao sigurnog učesnika Olimpijskih igara u Parizu, Maja Ognjenović takođe, ali naglašava da to mora da se dokaže na terenu.

– Više puta smo pričale o tome da je to glavno takmičenje za nas ovog leta. Svi pričaju o Parizu, a mi se još uvek nismo kvalifikovale. Ne mogu reći da će biti mnogo težak i zahtevan zadatak, ali moraćemo pojedine utakmice da odradimo na visokom nivou, sa Kinom, Dominikanom i Holandijom. Ubeđena sam da ćemo se naći u prve dve ekipe koje će obezbediti plasman. Imamo 15 igračica koje mogu u svakom trenutku da pomognu, uopšte ne sumnjam da će svaka od nas imati podjednak doprinos. Nadam se da ćemo se vratiti sa lepim vestima i osmehom i završiti sezonu sa srebrom iz Evrope i vizom za Pariz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet