Zimonjić: Ovo što Novak postiže i što radi je neshvatljivo

 Zimonjić: Ovo što Novak postiže i što radi je neshvatljivo

FOTO: Printscreen

Iznova i iznova Novak Đoković nam dokazuje da nema granice koju ne može da pomeri, u kratkom razmaku odigrao je dva fenomenalna turnira na betonu, zaključno sa finalom US Opena gde je pobedio Danila Medvedeva.

– Ja kažem ljudi se naviknu na lepe stvari mnogo brzo i jednostavno ovo što Novak postiže i što radi je neshvatljivo. Nekadašnji teniseri poput velikih legendi, da li su to Mekinro ili Konors, niko nije bio ovako konstantan na velikim turnirima i sve te podatke koje čitamo, koliko puta je odigrao polufinala, koliko finala, koliki je broj nedelja na prvo mestu, to je neverovatno na koje je granice on to podigao.

Gostujući u emisiji Uranak na na K1 televiziji, Nenad Zimonjić je istakao fizičku pripremljenost najboljeg srpskog tenisera koji i na tom planu uspeva da nadmaši sjajne protivnike.

– Onda se desilo ono što smo videli na Rolan Garosu posle dva seta sa Alkarazom koji je fizički stvarno neverovatan, a to su grčevi i nije mogao više da se sastavi. Ovde je Medvedev nakon drugog seta imao problema sa fiziom, Novak to nije ni primetio jer je u to vreme otišao da se prevuče, ali govorimo o njegovoj raznovrsnosti, prilagodljivosti, o tome da je kompletniji igrač od Medvedeva koji je u punoj snazi, neko ko može da trči koliko god i neko ko je vrlo sličan Novaku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet