Đoković: Alkaraz je jedan od najimpresivnijih tenisera sa kojima sa ikada igrao

 Đoković: Alkaraz je jedan od najimpresivnijih tenisera sa kojima sa ikada igrao

FOTO: Printscreen

Znamo da je najbolji srpski teniser jedan od omiljenih sagovornika medijima gde god da se pojavi, izuzetak nisu ni španski koji su ga upitali nedostaju li mu Rafael Nadal i Rodžer Federer.

– Meni ne nedostaju, ali sam siguran da tenisu nedostaju. Njih dvojica su legende našeg sporta. Ostavili su veoma veliko nasleđe i u tenisu i u sportu uopšte.

Ova sezona ulazi u svoju završnicu, Novak Đoković već gleda unapred, na sledeću gde ga čekaju i Olimpijske igre.

– Plan je da igram u Parizu, biće veoma nabijen kalendar. Rolan Garos na šljaci, Vimbldon na travi, Igre u Parizu na šljaci, pa US open i turniri koji mu prethode na betonu. Olimpijske igre su za mene veoma važne, na njima predstavljate svoju zemlju.

Ovih dana aktuelne su kritike na račun Đerara Pikea zbog aktuelnog formata Dejvis kupa na koji se sve više ljudi žali.

– Ne krivim njega, on je sa svojim investitorima doneo predlog a ITF je odlučila da ga prihvati. Odluka je bila na ITF i ona snosi odgovornost. Čuo sam da mnogi koriste moje izjave da sam ja bio za ovu promenu. Ja jesam rekao da sam za promenu, ali ne za ovakvu. Mislim da je najbolje rešenje negde između. Nije dobro što ne igramo pred našom publikom. Srbija nije kod kuće igrala već pet godina a to nije dobro ni zbog gledalaca ni zbog mladih igrača koji ne mogu da nas vide na delu.

Nezaobilazna tema je Karlos Alkaraz, najozbiljniji izazivač najboljem svetskom teniseru i neko koga već porede sa velikom trojkom.

– On je već tu po kvalitetu igre. Kada su u pitanju rezultati, još je mlad ali već je osvojio dva gren slema. Na dobrom je putu. Ako ostane zdrav, uveren sam da će imati fenomenalnu karijeru. Već je najmlađi broj 1 u istoriji, uradio je neke izuzetne stvari sa samo 19-20 godina. Ne možete garantovati da će ispisati istoriju jer ima hiljadu drugih igrača koji žele da ga pobede. On je jedan od najimpresivnijih tenisera sa kojima sa ikada igrao. On je neko ko će nositi tenis u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet