“Jokić još uvek nije bolji od Dražena ili Divca”

 “Jokić još uvek nije bolji od Dražena ili Divca”

FOTO: Printscreen

Legendarni Toni Kukoč smatra da dvostruki MVP NBA lige, Nikola Jokić još uvek nije dostigao veličinu legende.

“Sjajno igra. Veoma lepo sam govorio o Jokiću kada još niko nije pričao o njemu. Sviđa mi se njegov stil igre. On to samo pokazuje utakmicu za utakmicu. Ima svoj način razmišljanja koji se razlikuje od ostalih. Košarkaškim znanjem i inteligencijom, što je veoma važno, nadoknađuje nedostatak atletizma. A ni to se ne vidi jer on igra u svom ritmu, ne možete da primetite da je neko brži ili okretniji od njega”, rekao je Kukoč, prenosi Basketnews.

Kukoč smatra da Jokić nije ni izbliza dostigao maksimum koji može da ostvari kao košarkaš.

“Koliko god da je dobar, Jokić tek treba da dostigne veličinu legende. On će to raditi do kraja svoje karijere. Ne znam da li je njegova karijera čak i na 50 odsto onoga što može. Biće najbolji Evropljanin. Statistički, verovatno, on će verovatno biti najbolji u Evropi. Mislim da su Dražen Petrović, Dino Rađa, Vlade Divac, Arvidas Sabonis igrači koje tek treba da dostigne, iako verujem da hoće”, rekao je Kukoč ki dodao:

“Ali, realno, da je Sabonis sa 24 godine sada u NBA, ili Dražen, ili Dino, ili ja… Ljudi moji, da smo NBA gledali nekad na TV-u, sigurno bismo bili mnogo bolji nego tada. Ali poređenja su po mom mišljenju nepotrebna, pogotovo različitih generacija. Da zaključim, Jokićev kvalitet i veličina nisu opšte upitni”, odgovorio je Kukoč.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet