Lajović: Fizički se osećam brže i jače nego ikada

 Lajović: Fizički se osećam brže i jače nego ikada

FOTO: Tennis World

Iskusni srpski teniser u tekućoj sezoni savladao je četiri igrača iz top deset, napravio skok od 40 mesta na ATP listi, tvrdi da se oseća bolje nego ikada.

– Trenutno se osećam dobro i prvi put osećam da mogu da pobedim svakoga, što je kontra od onoga kako sam se osećao tokom cele karijere. Tada sam osećao da možda mogu da pobedim ali ako budu takvi i takvi uslovi. Kada sam eliminisao Sinera u Sinsinatiju, osećao sam da izlazim na teren da mogu ne da igram egal nego da imam šansu za pobedu i to se desilo. Taj je osećaj sada u meni. Voleo bih da što duže igram.

Dok je sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije u Španiji, 33-godišnji igrač kazao je da ne razmišlja o kraju karijere, štaviše, nada se ulasku u top 20.

– Fizički se osećam brže i jače nego ikada. Nemam nikakve teže povrede. Prošle godine, kada sam imao tešku i lošu sezonu, mnogi su me pitali kada ću u penziju, da li razmišljam o tome. Ali iskreno ne razmišljam. Igraću dok god osećam da mogu, dok verujem da mogu da igram kao kada sam bio u najboljoj formi. Ako ne budem verovao da mogu da budem u prvih 20 na svetu ili bolji, završiću karijeru.

Mnogo očekuje Dušan Lajović od naredne godine, planira da se posveti manjem broju turnira i većem broju treninga.

– Sigurno da mogu, osećam se dobro. Imao sam pred Rolan Garos peh sa boginjama u sred sezone što me je izbacilo iz koloseka dva meseca, i to u periodu u kome volim da igram. Na ATP trci sam 45, imam dobru poziciju pred kraj sezone. Kada si u prvih 30, 40 možeš bolje da isplaniraš celu sledeću godinu. Cilj mi je da u 2024. igram manje, da se fokusiram, da imam blok od dva, tri turnira, pa blok treninga, pa blok turnira. To bi bilo idealno. Prošle godine je bila loša i morao sam da jurim sa turnira na turnir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet