Ristić: Ne mogu da budem ponosniji od toga što sam Srbin

 Ristić: Ne mogu da budem ponosniji od toga što sam Srbin

FOTO: FSS

Srpski reprezentativac završio je epizodu u Portugalu i preselio se u Španiju, dopisao je svoje ime na listu srpskih fudbalera koji su nosili dres Selte.

Veoma sam srećan što sam ovde, imam jako dobar utiske o klubu, gradu i okolini. Oduševljen sam i siguran da ćemo zajedno postići mnogo uspeha do kraja sezone. Pregovori su bili veoma brzi, moj prvi utisak je da je ovo jedinstven klub. Neki prijatelji su mi govorili o tome, a sada sam se i lično uverio. Svi su me odlično dočekali, sve je bolje od očekivanog: život, treninzi, uslovi, ljudi u klubu, sve uopšte.

Pokazao je Mihailo Ristić da može da odgovori na svim pozicijama na levoj strani terena i tu raznovrsnost namerava da stavi u službu novog tima.

Taktički sam u potpunosti na raspolaganju treneru, ali mogu sebe da definišem kao igrača koji ima veoma dobru levu nogu. Veoma sam ofanzivan. Imam pobednički mentalitet, volim da se takmičim i uvek pobeđujem. Uveren sam da ćemo zajedno sa timom uspeti da ostvarimo velike ciljeve. U modernom fudbalu, svi igrači moraju da imaju fleksibilnu sposobnost da igraju na bilo kojoj poziciji. Mogu da igram i u odbrani sa petoricom i četvoricom na levom boku. Spreman sam da igram na bilo kojoj poziciji.

Naglasio je da je jedan od glavnih razloga dolaska u Seltu to što je ekipu preuzeo Rafa Benitez, što je svima u klubu podiglo ambicije.

Svi želimo da radimo sa najboljima, a on je jedan od najboljih trenera u fudbalu. To je nešto što me navelo da donesem odluku da dođem ovde. Siguran sam da sa Rafom možemo da nastavimo da napredujemo i rastemo, kako bismo postigli uspehe koje želimo.

Nada se Ristić da će u Vigo doneti malo šampionskog gena koji srpski sportisti demonstriraju u svim sportovima.

Ne mogu da budem ponosniji od toga što sam Srbin. Posedujemo taj takmičarski gen, ali više volim da demonstriram pobednički mentalitet na terenu, nego da pričam o tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet