Srbija bez izgubljenog seta obezbedila plasman na finalni turnir!

 Srbija bez izgubljenog seta obezbedila plasman na finalni turnir!

FOTO: TSS

Tri duela, tri pobede protiv Španije danas.

Danas je na teren prvi išao Laslo Đere i doneo vođstvo protiv Alberta Ramosa-Vinjolasa – 0:2 (4:6, 4:6). Samo tri poena dozvolio je naš teniser protivniku na svoj servis, nametnuo je ritam, preuzeo kontrolu, brejk u petom gemu uzeo sa nulom, dovoljno za sigurno vođstvo. Nije se mnogo toga promenilo u drugom, Ramos-Vinjolas je tek u jednom gemu da upiše dva poena na Đereov servis, međutim, u nastavku je srpski reprezentativac uzeo brejk u jednom dužem gemu i fantastično servirao u naredna dva za pobedu.

Znali smo da Srbija ide na finalni turnir u Malagu onda kada je Novak Đoković pobedio Alehandra Davidoviča Fokinu – 0:2 (3:6, 4:6). Pametno je igrao najbolji teniser sveta, dozirao energiju, pokazao mentalnu snagu u jednom maratonskom gemu, uzeo i potvrdio brejk za vođstvo u setovima. Oba igrača imala su problema sa vrućinom, Đoković i sa ramenom, pa je Davidovič Fokina poveo sa 4:1. Tada je Novak smanjio pa dodao u brzinu više, dozvolio Špancu samo tri poena u četiri gema i prelomio meč.

Dan je dodatno ulepšala pobeda dubla, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić bili su bolji od Alehandra Davidoviča Fokine i Marsela Granoljersa – 0:2 (4:6, 6:7). Morao je naš dubl da spašava dve brejk lopte u prvom gemu na svoj servis, Španci su bolje izgledali u tom pogledu na početku seta, promenilo se to kasnije. Po jedna brejk šansa u poznoj fazi seta, iskoristili su je naši, odservirali gem sa nulom da povedu. U drugom setu samo jedna brejk šansa, nekako je vodilo ka taj-brejku koji je španski tandem otvorio vođstvo 4:1, a onda ga Kecmanović i Ćaćić pretvorili u maraton, i dobili rezultatom 13:15.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet