Terzić: U Srbiji zaista nemamo konkurenciju i tako je već godinama

 Terzić: U Srbiji zaista nemamo konkurenciju i tako je već godinama

FOTO: FK Crvena zvezda

Dominira Crvena zvezda srpskim fudbalom, ima i kontinuitet u Evropi, sve to je bio motiv italijanskom portalu Sportpres24 da uradi intervju sa prvim operativcem srpskog šampiona.

Crvena zvezda je daleko bolja od svih u Srbiji i nema rivala u domaćem prvenstvu. Razlika sa kojom smo završili u odnosu na drugoplasirani TSC govori o tome. Opredeljenje svih nas u klubu je da stremimo Evropi i da budemo u društvu velikih evropskih klubova. Finansijski ne možemo da im pariramo, ali na terenu možemo što smo pokazali i kada smo pobedili Liverpul koji je te sezone osvojio Ligu šampiona. U Srbiji zaista nemamo konkurenciju i tako je već godinama. Glavni razlog za to je način na koji radimo i temeljno planiramo. Kvalitet tima je proizvod toga rada.

Podsetio je Zvezdan Terzić na period kada je tek došao u klub, situacija je bila potpuno drugačija, neophodan je bio restart.

Gledano iz ove perspektive, dve deluje nestvarno. Kada sam došao u Crvenu zvezdu, klubu je bila isključena struja a zaposleni su bili u štrajku. Morao sam da se bavim mikromenadžmentom i da idem od osobe do osobe. Paralelno sa tim sam se bavio fudbalskim stvarima, sklapanjem tima i svim ostalim što ide uz to. Situacija je bila takva da smo trenera morali da promovišemo po danu na tribinama jer u medija centru nije bilo struje. Imali smo ogromne dugove i vladalo je veliko nezadovoljstvo u klubu. Počeo sam od najsitnijih detalja, uz pomoć najbližih saradnika, kao i ljudi koji vole Crvenu zvezdu. Uspeli smo da se dignemo i da rastemo iz godine u godinu. Tri godine kasnije je kao plod tog rada stigao plasman u Ligu šampiona i čuvena pobeda nad Liverpulom. Danas igramo Ligu šampiona kao direktan učesnik. Najvećim uspehom smatram to što smo vratili šampionsko samopouzdanje i da shvatamo kao normalnu stvar osvajanje titula i pobeđivanje velikih timova u Evropi.

Crveno-beli će učestvovati u Ligi šampiona, za sada poslednjoj u ovakvom formatu, nada se generalni sekretar da će i naredne sezone biti deo elite.

Taj format je i dalje nepoznanica za većinu evropske publike. Nama će to doneti garantovanih osam utakmica umesto dosadašnjih šest. Od čega pet na našem stadionu. Moramo da budemo zadovoljni. Format je takav da će se igrati i plej-of za klubove plasirane od 9. do 24. mesta što opet otvara mogućnost klubovima poput Crvene zvezde da iznenade. Ovaj trenutni format je prilično zatvoren jer samo 16 timova ide dalje. A može da vam se desi da izvučete Mančester Siti i Real Madrid u grupi. Tako da će novi format svakako biti interesantniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet