Virtus se neće lako rešiti Skariola? Oglasilo se udruženje trenera

 Virtus se neće lako rešiti Skariola? Oglasilo se udruženje trenera

FOTO: FIBA

Serđo Skariolo postao je slobodan agent.

Tokom leta se mnogo pisalo o budućnosti italijanskog trenera. U jednom momentu je bio blizu dogovora sa Toronto Raptorsima, ali se kanadski tim odlučio za Darka Rajakovića. Pominjale su se i neke evropske opcije, ali na kraju je delovalo da će ostati u timu iz Bolonje. Ipak, tokom dana je procurela vest da je vlasnik Masimo Zaneti ljut zbog Skariolove izjave, a nešto kasnije je zvanično potvrđeno da su se dve strane rastale. Ipak, tim povodom se oglasilo udruženje trenera Evrolige, koje je osudilo ovakav potez italijanskog velikana.

“Udruženje trenera Evrolige je iznenađeno činjenicom da je naš član Serđo Skariolo informisan od strane kluba da je ugovor raskinut odlukom jedne strane. Udruženje trenera Evrolige je formirano sa misijom i ciljem da zaštiti ne samo profesionalna prava već i ugled trenera u Evroligi, nakon što je čak njih sedmorica dobilo otkaz u roku od tri meseca u sezoni 2018/2019. Tada su nas odluke tih klubova motivisale da osnujemo ovo udruženje uz saglasnost Evrolige.

Virtus iz Bolonje je odlučio da otpusti trenera čak i pre početka sezone. Svaki klub ima pravo da donosi odluke za koje smatra da su najbolje za budućnost, a među njima su i zapošljavanje i otpuštanje trenera kada god oni to odluče. Ipak, Udruženje trenera Evrolige u ovom slučaju smatra da je odlukom pokazano nepoštovanje prema velikom profesionalcu koji godinama radi kao trener na visokom nivou i koji je finalisti Olimpijskih igara i evropski i svetski šampion.

Svaki ugovor ima svoje obaveze i odgovornosti, ali i donosi i prava obema stranama. Zato očekujemo da Virtus ispuni svoje obaveze prema Serđu Skariolu. Stojimo iza Serđa Skariola i podržavamo ga u svakom smislu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet