Đoković: Igrati za svoju zemlju, za Srbiju je nešto potpuno drugačije

 Đoković: Igrati za svoju zemlju, za Srbiju je nešto potpuno drugačije

FOTO: ATP Tour

Osvojio je treći grend slem u sezoni, 24. ukupno, dočekan u Beogradu kao heroj nacije, a onda dodatno motivisan došao u Španiju da reprezentaciji Srbije u duelu sa domaćinom obezbedi plasman na završnicu Dejvis kupa.

– Da, na devetom sam oblaku trenutno. Igrati za svoju zemlju, za Srbiju je nešto potpuno drugačije. Velika odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast. Drago mi je da sam uspeo da doprinesem sa ovom pobedom i ovim poenom. Na žalost, španska publika je želela da prođu, ali nisu uspeli. Mi smo uradili dobro u singlu i sada ćemo pokušati protiv Češke da obezbedimo prvo mesto u grupi kako bismo imali bolji žreb u Malagi.

Upitan je Novak Đoković koliko je bilo teško sići sa tog devetog oblaka i fokusirati se na meč protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

– Dobro pitanje. Bilo je teško. Sve se dešavalo brzo, u tih nekoliko dana, Toliko sam bio srećan zbog pobede u Njujorku i proslave kod kuće. Ostaviti familiju kod kuće nikad nije lako. Došao sam svojoj drugoj familiji. To mi daje najveću radost i divne emocije da mogu da igram za svoju zemlju. Na početku sezone sam rekao da su prioritet Grend slemovi i nastup za nacionalni tim. Hoću da doprinesem koliko god mogu i evo tu smo. Cilj je ispunjen, mi smo u Top 8.

Najbolji srpski teniser potvrđuje reči Viktora Troickog, ima veliku želju da ponovi uspeh koji je prethodno pomenuo, i donese Srbiji još jednu Salataru.

– Značilo bi mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu godinu 2010. kada smo uzeli Dejvis Kup. Igrali smo finale 2013. i još 3, 4 puta polufinale. Format se menja, sada je svaki poen važan. Ako ne pobedite dva meča u singu morate da pobedite u dublu, a mi nemamo baš mnogo dubl iskustva u timu. Pokušavamo da radimo na tome. Nadamo se da ćemo u Malagi moći da budemo kompletni, da budemo zdravi i da dobijemo pauzu da se borimo za trofej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet