KLS najavio velike promene: “Zvezda i Partizan će kroz našu ligu tražiti prolaz u Evropu”!

 KLS najavio velike promene: “Zvezda i Partizan će kroz našu ligu tražiti prolaz u Evropu”!

Košarkaška liga Srbije uoči nove sezone organizuje seminar na Staroj planini, a cilj je da se unapredi takmičenje i sačuva integritet.

Na Staroj planini su ove godine prisustvovali i predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, kao i predstavnik Partizana, Mlađan Šilobad.

„Već drugu godinu se okupljamo u sjajnom ambijentu hotela na Staroj planini. Usvojili smo na Skupštini važne i zanimljive odluke. Svakako, najinteresantnije je da smo se dogovorili da od sezone 2025/6. naša liga postane profesionalna! I da u njoj igraju svi klubovi, počevši od Crvene zvezde i Partizana, pa do svih ostalih ABA ligaša, da kroz naše takmičenje nađu prolaz u evropska takmičenja. To bi značilo formiranje jake srpske lige u kojoj bi igrali naši najbolji timovi, jer više ne bi imali potrebu učešća u regionalnom takmičenju“, jasan je Aleksandar Gruji, direktor KLS.

Takođe, preciziran je stav o prohodnosti u ABA ligu iz ABA 2 lige, koji će kao predlog biti dostavljen rukovodstvu regionalne lige.

„Kao što je poznato, sve zemlje učesnice ABA lige imaju ograničen broj ekipa, učesnica. Srbija ima najveću kvotu učesnika, ukupno šest mogućih timova, ali želimo da neke stvari definišemo. Smatramo da je pravedno da prvak ABA 2 direktno uđe u elitnu ABA ligu, da ne mora da razigrava sa najslabije plasiranim timom od onih pet iz ABA lige. Na taj način nam se uskraćuje prostor za šestog učesnika iz Srbije, a svi znamo da je tako prošle godine izvisio Zlatibor, iako je po zaslugama trebalo da se nađe u regionalnoj eliti“, objasnio je Grujin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet