Lazetić: Nadam se da nećemo izazivati sreću i sudbinu

 Lazetić: Nadam se da nećemo izazivati sreću i sudbinu

FOTO: Printscreen

Sa prvog mesta, osokoljen nizom pobeda na početku sezone, TSC večeras od 19 časova dočekuje pančevački Železničar.

Posle pauze koja je videćemo koliko nama prijala i dobre serije u kojoj smo bili, čeka nas jedna izazovna utakmica. Uvek posle pauze se izgubi ritam i fokus. Imamo određene kadrovske probleme i tri mlada reprezentativca koji su, što nam je imponovalo, odigrali skoro devedeset minuta utakmice protiv Azerbejdžana, čestitam svima na pobedi. Imamo problema sa povredama sa Cvetkovićem, Ćalušićem i Ćirkovićem, tako da je izazovna utakmica.

Ovaj meč dolazi za Topolčane nakon reprezentativne pauze a pre početka grupne faze Lige Evrope, istorijske za ovaj klub.

Sav fokus je na toj utakmici, ako mi ne budemo pravi protiv Železničara bolje i da ne idemo u London i ne igramo protiv Vest Hema. To što su neki mediji upisali tri boda i možda se samo priča o toj utakmici u Londonu, a ono što se meni nije svidelo, video sam ove nedelje kod igrača, prvi put se to pojavilo i na treninzima, fokus nije takav kakav jeste. Želim svoju ekipu fokusiranu, skoncentrisanu i pravu. Rekao sam da je hipotetički, s obzirom da je Železničar pokazao određenu reakciju u utakmici sa Čukaričkim, imali su sad vremena da rade i neće imati problem sa motivacijom, znajući rad mog kolege koji ih je preuzeo pre dve nedelje.

Do sada je pravilo da je Žarko Lazetić uvek na braniku svojih igrača, u najavi današnje utakmice ih je opomenuo.

Nismo imali strast i energiju na treningu, i to je nešto što je izuzetno zabrinjavajuće pred ovu utakmicu i mi ne bismo smeli da se kockamo u tom smislu. Naravno da možemo da izgubimo utakmicu od Železničara i da to nije nikakva tragedija, to je fudbal i da može svako svakoga da pobedi. Ali ako budemo sa takvim stavom kao što smo bili na treningu sigurno da ćemo je teško pobediti, što je naš cilj. Nadam se da je to samo bila trenutna slabost i da igrači neće upasti u zamku priče o nekoj utakmici koja dolazi za deset dana, već da ćemo nastaviti kao do sada.

Naglašava šef struke da je određeni pristup zaslužan za to što je TSC tu gde jeste, i da isti ne bi smeo da izostane u budućem periodu.

Nas je na drugo mesto prošle sezone i do ovih rezulata kakve smo napravili ove sezone, u smislu da imamo pet pobeda vezanih i da nismo primili gol pet utakmica, dovelo to što smo na svakom treningu i da ne pričamo o utakmicama bili fokusirani, skoncentrisani, igrali sa puno strasti i energije. Na neki način i imali sreće koju smo zaslužili na tim utakmicama da onda i pobedimo. Nadam se da nećemo izazivati sreću i sudbinu, i da se nećemo igrati sa nečime što stvaramo, već da ćemo uspeti da se vratimo na pravi put. Ovo će biti veliki izazov pre svega za mene a i za moje igrače da vidimo koliko možemo da nosimo sve ovo što nam se dešava i ovaj ritam koji nas čeka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet