Matić: Posle svake kiše dolazi sunce

 Matić: Posle svake kiše dolazi sunce

FOTO: Čukarički

Čukarički čeka na prvu pobedu sa novim trenerom, taj zadatak nikako neće biti lak onda kada je na drugoj strani Crvena zvezda.

– Zvezda je najbolji klub u Srbiji, oni su dominantni poslednjih nekoliko godina. Favoriti su, ali i mi imamo neke ambicije da damo ono što možemo. Imamo kvalitet, veru u sebe i stav. Posle meča ćemo da vidimo ko je pobednik. Zvezda je favorit protiv svih ekipa u ligi, doveli su igrača od pet miliona. Imaju ogroman budžet. Na terenu ipak igra 11 na 11, ne sumnjam da ćemo biti pravi. Svaka utakmica nosi tri boda. Nisam od onih koji kažu da nemamo šta da izgubimo. Samo treba da budemo hrabri i da verujemo u sebe. Uz poštovanje prema Zvezdu koja je ozbiljan tim, verujem da rezultatski možemo da izađemo onako kako želimo. Na teškim mečevima se postaje veliki igrač. Svaka ekipa ima vrilne i mane, Zvezda ima vise vrlina kada gledamo utakmice u Srbiji. Mi ćemo pokušati to da iskoristimo. Zavisi i kakav će dan da nam bude, koliko će rival da nam dopusti.

Tokom reprezentativne pauze Brđani su išli na mini pripreme na Divčibare, gde su se ekipi pridružili i novi fudbaleri.

– Zdravi su, odradili su dobro mini pripreme, jedini problem je to što nemaju takmičarski meč duže vreme. Nisu imali treninge sa ekipama, radili su samostalno, trebaće im malo vremena za formu i siguran sam da će biti pojačanja za nas. Vranješu će biti najlakše, zna dosta igrača, ima iskustvo. Trebaće im malo vremena i verujem da će biti prava pojačanja.

Prokomentarisao je Igor Matić neophodnost kontinuiteta u radu iz ugla kluba koji živi od prodaje fudbalera.

– Jako je bitan kontinuitet, kako u fudbalu tako i u životu. Potrebno je neko vreme. Ostali smo bez tri, četiri bitna igrača, donosili su razliku na terenu. Klub živi od prodaje igrača. Znam da je jako teško da imam kontinuitet takmičarskog pogona, dve, tri godine sa istom ekipom. Ja verujem u tim, znam da ekipa ima kvalitet i nadam se da ćemo kroz dobar rezultat u narednom periodu steći samopouzdanje. Postoji kriza rezultata, ali posle svake kiše dolazi sunce. Da li ce izaći sada, ja bih voleo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet