Odbojkašice započele turnir laganom pobedom

 Odbojkašice započele turnir laganom pobedom

FOTO: FIVB

Meksiko lak plen na početku kvalifikacija za Olimpijske igre – 3:0 (25:16, 25:19,

Sam uvod u meč potvrdio je očekivanja da je Srbija veliki favorit. Pokazale su naše odbojkašice još jednom koliko ozbiljno shvataju dres nacionalnog tima, zaboravili prethodna takmičenja, fokusirale se na ono pred njih. Povele su sa 6:2, ubrzo stigle i do dvocifrene prednosti, posle toga sve je bilo rutina.

Nisu mogle Meksikanke da se suprotstave nešto bolje ni u drugom setu. Furiozno otvaranje Plavih dama, četiri poena u nizu, vođstvo od 7:2 odmah potom. Kao i u uvodnoj deonici, sve što je selekcija Meksika uspela je da izbegne gubitak seta dvocifrenom razlikom.

Malo opuštanja u našim redovima ili rizičnija igra Meksika, tek treći set su one mnogo bolje otvorile,poentirale u nizu za početnih 7:3. Brzo su se naše igračice uozbiljnile, uhvatile priključak, pa vratile kontrolu. Dovoljno da obezbede četiri meč lopte, baš tu četvrtu iskoriste da dovrše posao. Drugi meč kvalifikacija naša selekcija igra sutra u 10 časova protiv Ukrajine.

Treba reći da je selektor delio minutažu i odmorio nosioce, vođstvo je preuzela Katarina Lazović i osvojila 13 poena, po 11 su Maja Aleksić i Ana Bjelica. Gresija Kastro Lopez je sa deset poena bila jedina dvocifrena u meksičkom timu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet