Paspalj: Jadranska liga mora i treba da postoj

 Paspalj: Jadranska liga mora i treba da postoj

FOTO: Printscreen

Svetislav Pešić je prekjuče izjavio da bi srpski klubovi trebalo da napuste regionalnu ligu, po tom pitanju oglasio se legendarni košarkaš i u izjavi za Kurir izrazio neslaganje.

– Mislim da izjava nije primerena momentu u kojem se nalazi reprezentacija, osvojili smo srebro, napravili jedan odličan rezultat i nije vreme da se priča o problemima. Pešić je govorio o sistemu, mislim da nije problem u sistemu, jer on je isti za sve. Problem je u klubovima i on postoji već 15 godina, nije od juče. Osnovni faktor pravljenja igrača su klubovi, ali kada se u njima loše radi, nije ni čudo što dolazimo do problema da dosad nismo imali rezultate u mlađim kategorijama. Pozitivna stvar je prvo mesto koje je juniorska selekcija osvojila sad u Nišu, ali bez osnovnog rada i sistema u klubovima, neće biti ni igrača.

Jasan je Žarko Paspalj, u ovom trenutku srpska košarka nema kapacitet da sama za sebe napravi nešto što bi bilo bolje za klubove od AdmiralBet ABA lige.

– Jadranska liga mora i treba da postoji, mi nemamo ni kvantitet ni kvalitet da sami napravimo takvo prvenstvo. Postoji prva i druga ABA liga, što daje mogućnost i manjim klubovima da se takmiče na jednom višem nivou. Mislim da ta Pešićeva izjava ima veze s nekim neraščišćenim odnosima između klubova. Jadranska liga postoji već 23 godine i nastala je u vremenima u kojima su odnosi između zemalja učesnica bili mnogo zategnutiji nego sad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet