Popović: Verujemo u ovaj tim, idemo ka napred

 Popović: Verujemo u ovaj tim, idemo ka napred

FOTO: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine otputovali su na vojvođanski derbi sa Spartakom u Subotici zabrinuti za zdravstveno stanje Džonatana Bolingija koji je trenutno u bolnici.

– Kada dobijete ovakve vesti, onda je utakmica u drugom planu. Misli svih nas usmerene su ka Boliju i želimo mu da se što pre oporavi. Ova situacija treba da bude i motivacija za sve nas i da odigramo i za njega. Ne sumnjam da će on svoju utakmicu da dobije. Kada se dese ovakve stvari, podsetimo se na prioritete u životu.

Tokom reprezentativne pauze Novosađani su odradili mini pripreme što je bila prilika za novog šefa struke da se upozna sa ekipom.

– Mi smo se za utakmicu pripremili na najbolji mogući način i želim da se zahvalim predsedniku i klubu što su nam omogućili da odradimo mini pripreme tokom ove pauze, van Novog Sada. Meni je to značilo sa više aspekta, jer od kako sam došao, nisam imao ni mnogo prilike da upoznam ekipu. Za utakmicu sa Spartakom znamo sve, kao i oni o nama. Meni je najvažnije šta ćemo mi da radimo. Ako budemo ponovili ovo što smo radili na pripremama, verujem da će biti pozitivan rezultat. Spartak je tokom ove pauze potpisao trojicu ozbiljnih igrača, što je dokaz da klub ozbiljno radi. Ja sam u prijateljskim odnosima sa Spartakom i ova utakmica za mene ima poseban značaj. Radili smo u mnogim segmentima, a drago mi je ako igrači to osete i primete napredak. Za sedam dana može mnogo da se uradi ako svi gledamo u istom smeru. Mi smo dodatno nagovestili u kom pravcu hoćemo da idemo. Sedam dana nije mnogo, ali može da bude dovoljno. Osnov svega je fizička sprema, na kojoj smo morali da radimo. Igrači su napunili baterije i meni je drago da igrači neke stvari na terenu mogu da rade u nekoj drugoj brzini, a ne kao do sada. Pauza nam je izuzetno prijala, ako izuzmemo ovaj slučaj sa Bolingijem. Bilo bi najlepše da on bude još bolje, a mi da pobedimo i da ga sačekamo da se uskoro vrati.

Na ovoj utakmici i u nastavku sezone Ranko Popović neće moći da računa na Nikolu Čumića, ofanzivac je prodat Rubinu.

– Izuzetno mi je žao što je otišao, a s druge strane i drago zbog njega. Čumiću je bilo teško što je otišao, mnogo smo pričali, ostvarili smo za kratko vreme sjajan kontakt. On je radio neverovatno tokom ovih sedam dana, takvu promenu nisam očekivao. Ako on to tamo primeni, kao što je počeo da radi, biće to jedan novi igrač. On će nama mnogo nedostajati, jer je bio i naš kapiten. Ali, to je kao kada vam dete ode na fakultet, mi treba da budemo srećni zbog njegovog narednog koraka u karijeri. Što se tiče zamene, koliko smo mi igrača gledali, tražili i na kraju smo se složili da ako ne možemo da dovedemo igrača za Vojvodinu, onda bolje da ga ne dovodimo. Ja znam da to pričam protiv sebe, jer nam je kvalitet neophodan, ali isto tako ne želimo da nam daju bilo kakvog igrača. Vidim motivaciju kod svih u klubu, kod predsednika i sportskog direktora. Verujemo u ovaj tim, idemo ka napred i da će ovaj tim biti sve bolji i bolji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet