Mijović: Trenutno nismo u najboljem momentu

 Mijović: Trenutno nismo u najboljem momentu

FOTO: KK Budućnost VOLI/Filip Roganović

Tradicionalno Plavo veče u Pogorici proteklo je u nešto lošijoj atmosferi, razlog je teška povreda Alerika Frimena, jednog od najzvučnijih pojačanja Budućnosti tokom leta.

– Trenutno nismo u najboljem momentu, jer smo ostali bez Frimena, nakon 25 dana priprema vratili su nam se reprezentativci, tako da smo opet na početku. Za dostizanje optimuma za početak prvenstva treba nam vremena, ali turnir u Sarajevu mnogo nam je koristio da spoznamo neke slabosti i da vidimo pravac koji treba da sledimo.

Imaće Petar Mijović mnogo bolje smernice na čemu treba da se radi nakon Superkupa AdmiralBet ABA lige koji počinje u ponedeljak.

– Voleli bi da napravimo što bolji rezultat. Nećemo biti bez ambicija u Superkupu, ali prevashodni cilj biće da se u ova tri meča bolje upoznamo, da integrišemo nove ljude i da nam svaka naredna utakmica pokaže da smo napravili iskorak. Momenat je specifičan, ali sigurno da je ono što je primarno svakako 30. septembar početak ABA lige i 4. oktobar početak Evrokupa.

Ostao je zagonetan trener Plavih po pitanju angažovanja zamene za Frimena, te mogućih pojačanja na drugim pozicijama.

– Frimen je naš član, čekamo razvoj situacije, ali svakako da smo okrenuti i ka tržištu da bi mogli da reagujemo ukoliko se pojavi adekvatno rešenje. Tek nakon Superkupa videćemo postoje li eventualne želje za pojačanja na drugim pozicijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet