Mitrović: Ovim tempom arapska liga će biti na nivou Premijer lige

 Mitrović: Ovim tempom arapska liga će biti na nivou Premijer lige

FOTO: FSS

Srpski napadač vrlo brzo je postao ljubimac navijača Al Hilala, rešeta mreže u Saudijskoj Arabiji, a za Gazetu je istakao koliko je oduševljen novim klubom.

Kad sam dobio ponudu Al Hilala, razgovarao sam o tome sa porodicom. Bilo je nemoguće odbiti je. Nemam nostalgiju za Engleskom, igrao sam mnogo godina u toj zemlji, ali sam srećan sam što sam konačno stigao u vrhunski klub, Al Hilal je pomalo kao Real Madrid u Evropi.

Saudijski fudbal je u ekspanziji, Aleksandar Mitrović ima samo reči hvale, veruje da će tamošnja liga u budućnosti parirati najjačim evropskim po kvalitetu.

Teško je porediti. Još prvenstvo Saudijske Arabije nije na nivou Premijer lige, ali ovim tempom će biti u budućnosti. Što se tiče Arabije, pozitivno sam iznenađen fudbalom i interesovanjem ljudi za njega.

U Rijadu ga je dočekao reprezentativni kolega, Sergej Milinković-Savić, srpski tandem gledamo i na klupskom nivou.

Sergej će nedostajati Laciju, gde je izrastao u legendu. A takođe i Juventusu je potreban igrač poput njega, jer pravi razliku u vrhunskim klubovima, mogao bi to da čini i u Juventusu, Interu ili Milanu. Dobro je što ga imamo u Al Hilalu. Dobro mu ide. Sergej uvek s ljubavlju govori o Italiji.

Italijanske novinare je zanimalo da li će biti prilike u budućnosti da Mitrović možda zaigra i u Seriji A.

U životu i fudbalu nikad se ne zna. U prošlosti sam bio blizu Serije A, ali sada sam veoma srećan u Al Hilalu i želim da radim velike stvari ovde i osvajam titule. I dalje pratim italijansku ligu i navijam za Romu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet