,,Nije preterivanje ako kažemo da je on najbolji sportista na Zemlji”

 ,,Nije preterivanje ako kažemo da je on najbolji sportista na Zemlji”

FOTO: Printscreen

Za mnoge je debata o tome ko je najbolji teniser sveta uveliko završena, Endi Rodik je među njima, Novak Đoković kao najbolji ikada je za njega aksiom.

– Apsurdna je Novakova dominacija i način na koji je u stanju da pobeđuje u kontinuitetu. Verovatno je najpouzdaniji igrač u istoriji ove igre – ne bih se kladio protiv njega ni na jednoj podlozi, ni u jednom formatu, u bilo kojim okolnostima. Nemoguće je napraviti statistički argument protiv toga da je on najbolji u istoriji. To da je on najbolji ikada je kao da dokazujemo gravitaciju.

Slikovito je nekada prvi teniser sveta objasnio šta još srpskog asa čeka u nastavku karijere, koliko god još ona trajala.

– Sada je izjednačen sa Margaret Kort sa 24 titule, ali želi sve rekorde, želi 25. Posle toga će juriti sopstvenu senku, nema više šta da juri i svešće se na odnos između motivacije i stanja njegovog tela. Zdravlje se nikada ne uzima zdravo za gotovo, pogotovo u finišu karijere, ali ako je motivisan, njegovo telo izgleda kao da može da gura još nekoliko godina. Nije ni izbliza preterivanje ako kažemo da je on najbolji sportista na Zemlji trenutno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet