Srbija rutinski preskočila Ukrajinu

 Srbija rutinski preskočila Ukrajinu

FOTO: FIVB

Druga pobeda za Gvidetijevu ekipu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre – 3:0 (25:18, 25:18, 25:16).

Za razliku od nekih prethodnih utakmica, Plave dame ih izuzetno dobro otvaraju na ovom turniru. Ukrajinke su stigle početnih minus tri i to je bilo sve od njih za prvi set. Negde do sredine u istom naša ekipa je stekla šest poena prednosti, potom i devet set lopti, rivalke su se potrudile da nizom od tri pena izbegnu da izgube set dvocifrenom razlikom.

Pokazani karakter Ukrajinki preneo se na početak druge deonice, za nijansu bolje su otvorile ovaj period, nije to bilo dovoljno za ozbiljniji pomak od toga da polovinu istog odigraju u egalu ili sa priključkom. Furiozim finišom i serijom 6:0, srpske odbojkašice su prelomile i drugi set bez većih problema.

Treći set je bio skoro identičan drugom. Bolje otvaranje Ukrajine, Srbija stiže, stiče blagu prednost a protivnik se drži malo više od polovine seta. Pri rezultatu 15:13, naš tim je odlučio da ne dozvoli bilo kakvu komplikaciju, sedam poena u nizu da se meč privede kraju na željeni način. Sledi pauza, odmor za našu ekipu, pa duel sa Kanadom u utorak u 4 ujutru.

Danas je Tijana Bošković nastupila i bila najbolja u našem timu sa 22 poena, Aleksandra Uzelac ih je osvojila 13. U ukrajinskom timu, Aleksandra Milenko je bila jedina dvocifrena sa deset osvojenih poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet