Loša odbrana, ali srce lavlje – Partizan drugi put zaredom prestigao dva gola minusa!

 Loša odbrana, ali srce lavlje – Partizan drugi put zaredom prestigao dva gola minusa!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Radnik se iz Humske vraća praznih šaka – 3:2 (0:2).

Vrlo brzo po ulasku u meč je domaćin zapretio, Saldanja gađa sa nekih 15 metara, Ranđelović upisao prvu asistenciju. Sopstvenu nervozu Surduličani su prekinuli vođstvom posle šest minuta igre. Akcija po desnoj strani, povratna lopta, ko zna koji gol sa distance protiv Partizana na ovaj način, postigao ga je Gašić. Pokušao je brzo da uzvrati Saldanja, njegov udarac glavom posle Nathovog slobodnjaka završio je iznad gola. Sredinom prvog poluvremena crno-beli su pojačali pritisak, Natho je imao veliku šansu posle duplog pasa sa Severinom, Ranđelović je zakačio loptu dovoljno da završi na stativi.

Kakav pritisak je Radnik izdržao, tri udarca u jednom napadu, Ranđelović brani zicer Severini, Nathov udarac je zaustavljen pred gol linijom, potom golman gostiju projektil Belića odbija u korner. Iz istog se u 28. minutu izrodila kontra tri na jedan, Jovanović brani zicer Kuniću, odbitak Duronjić šalje u mrežu.

Mora domaćin još jače u napad, deset minuta kasnije došli su do gola koji je nakon pregledanja snimka poništen jer je ocenjeno da je u začetku te akcije Severina napravio faul. Burni protesti sa klupe crno-belih, Šćekić je zaradio crveni karton. Izdržao je Radnik taj nalet i na pauzu poneo dva gola prednosti.

Nema šta Partizan da čeka, svime što ima mora u napad, dva udarca levom nogom u ranoj fazi nastavka, Saldanjin preko gola, Zahidov lak plen za Ranđelovića. Veliku šansu propustio je Nikolić, grudima je prihvatio loptu na sedam metara, volej poslao preko prečke. Iskupio se Nikolić u 61. minutu kada je spakovao zicer za prvenac Zahida.

Žuri Duljajeva ekipa, ide po izjednačenje, ponovo je Natho centrirao iz slobodnog udarca, sada Ilić šutirao preko gola. Posle dužeg vremena preti i Radnik, pobegao je Tomašević u kontri, u poslednji čas ga sustigao Marković. Novi penal na utakmici, sada za domaćina, Saldanja je okrenuo Milićevića i naterao ga da ga obori u kaznenom prostoru. Brazilac se izborio za penal, uzeo loptu i pogodio u 81. minutu.

Sabijeni su Surduličani u svoj šesnaesterac, imali su sreće da Ilić loše zahvati loptu na drugoj stativi, pa i da posle udarca Belića sa distance i loše intervencije Ranđelovića lopta ne završi u golu. Sledeći je u naletu Kalulu, prebacio je Ranđelovića, na gol liniji maltene srušen je Saldanja i dosuđen je treći penal, drugi za crno-bele, usput i isključen Oreščanin. Ovaj u osmom minutu nadoknade realizovao je Natho za novi preokret! Mukom stečeno vođstvo crno-beli su bez problema sačuvali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet