Budućnost u drugom poluvremenu slomila Zadar

 Budućnost u drugom poluvremenu slomila Zadar

FOTO: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Crnogorski šampion treći učesnik polufinala ABA Superkupa – 70:58 (15:14, 18:13, 17:13, 20:18).

Plavi su bolje otvorili meč, Grbović je napadački raspoložen na svom debiju, odbrana je poprilično lako zaustavila rivala lišenog pomoći svog najboljeg košarkaša. U dva navrata su Zadrani bili na minus šest, hvatali priključak, da bi u drugoj četvrtini Mijovićev tim nekoliko puta sticao sedam poena prednosti. Ovo pišemo da bi se bolje razumeo tok utakmice, tvrd ritam, dobre odbrane, meč na mali broj poena u kome je Budućnost skoro sve vreme u blagom plusu sa povremenim kratkim odmicanjem na nešto značajniju razliku i tako do kraja poluvremena – 33:27.

Sada je Zadar bolje otvorio poluvreme, momenat kada je došao do izjednačenja bio je signal da Budućnost mora da se uozbilji. Popović trojkom i asistencijom za Vilijamsa smiruje protivnika, odbrana je ponovo zategnuta do maksimuma, Ros je položio za prvu dvocifrenu prednost. Plavi nisu dozvolili protivniku koš iz igre više od devet i po minuta, toliki je bio razmak između dve trojke Drežnjaka, u takvoj situaciji Jusupova ekipa nije mogla da razmišlja ni da se spusti na jednocifreni zaostatak, a ne nešto više.

Odbrana Budućnosti je dobila ovaj meč, o tome svedoči i da je najefikasniji kod njih bio Rajt sa 11 poena. Najbolji strelac Zadrana večeras bio je Drežnjak sa 14 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet