Gvardiola: Sportska kultura u divnim zemljama sa prostora nekadašnje Jugoslavije je zadivljujuća

 Gvardiola: Sportska kultura u divnim zemljama sa prostora nekadašnje Jugoslavije je zadivljujuća

FOTO: Manchester City

Ređa pobede Mančester Siti u Premijer ligi, igrali su sa različitim uspehom Komjuiti Šild i UEFA Superkup, sada je red na Ligu šampiona i duel sa Crvenom zvezdom.

Uvek nam je cilj pobeda. Prvo želimo da prođemo grupnu fazu, pa osminu fnala… Korak po korak, da pokušamo da osvojimo trofej. Ishod će zavisiti od naše igre. Veoma smo srećni što u takmičenje ulazimo kao branilac krune i sutra ćemo pokušati da napravimo prvi korak. Uvek smo bili jaki na domaćem terenu, a Liga šampiona je takmičenje koje vas tera da pružite sve od sebe, da ne odustanete. Želimo pobedu sutra, protiv tima koji je veoma agresivan i brz u ofanzivi.

Prokomentarisao je Pep Gvardiola ofanzivni stil igre srpskog šampiona, pa pohvalio Baraka Bahara koga je zapamtio iz prošle sezone.

Video sam da je prošle sezone bio u Makabiju iz Haife i da su imali tešku grupu sa Pariz Sen Žermenom. Video sam malo šta je uradio sa Makabijem protiv Mbapea i Mesija. Bili smo impresionirani hrabrošću. Verujem da će i sutra izaći sa sličnim stavom.

Imaju Građani određene kadrovske probleme, za ovaj meč stručni štab neće moći da računa na Džeka Griliša i Matea Kovačića.

Oporavljaju se, ali ne za sutra. Nadamo se da će nam trebati za Notingem ili sledeće utakmice. Pogledajte kako napredujemo bez njih. Nadamo se da će nam uskoro biti na raspolaganju, treba nam Džek da se nadmeće sa Džeremijem Dokuom, da igrači imaju konkurenciju i osećaj da moraju da igraju dobro da bi bili u postavi.

Prisetio se Španac svojih najranijih sećanja na crveno-bele, sport u regionu, ali i aktuelne uspehe naših sportista.

– Sećam se kad je Maradona dao gol u Beogradu lobom, ali i moje utakmice 1996. godine protiv Zvezde u Beogradu. Nismo igrali dobro, a tamo je uvek lepa i vrela atmosfera. Sportska kultura u divnim zemljama sa prostora nekadašnje Jugoslavije je zadivljujuća. Imaju neverovatan mentalitet, izuzetni su takmičari. Vidite Novaka Đokovića šta je sve postigao. Jaki su u kolektivnim sportovima, vaterpolisti su osvojili mnogo medalja. Tamo se deca u školama uče da budu dobri takmičari.

Ponovio je Gvardiola da je tripleta prošlost, njegov tim ima veliku želju za novim dokazivanjem i osvajanjem novih trofeja.

– Osvojili smo i to je završena priča. Raduje nas slika sa trofejom koju imamo ispred sebe, ali ako bismo živeli od uspomena ja ne bih bio ovde, nego se sunčao na plaži. Arigo Saki je sa Milanom osvajao Kup šampiona nekoliko puta u nizu, važno je samo biti ono što jesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet