Kuva u Minhenu, je li Tuhel ugrožen?

 Kuva u Minhenu, je li Tuhel ugrožen?

FOTO: Printscreen

Prošlu sezonu na Alianc areni žele da zaborave. Iako je jedva odbranjena titula šampiona Nemačke, to nije sakrilo probleme sa kojima se Bajern suočava. Ceh su platili Julijan Nagelsman, pa po završetku sezone Oliver Kan i Hasan Salihamdžić. Podršku je dobio Tomas Tuhel, a po dolasku Harija Kejna je i Karl-Hajnc Rumenige otvoreno govorio o uzrocima problema u prethodnoj sezoni.

– Izgubili smo hijerarhiju u prethodne dve godine, Hari će pomoći da se ona brzo povrati. Imali smo nekoliko poglavica, ali i Indijance koji su verovali da su poglavice.

Na koga je Rumenige mislio, teško je reći, ono što je sigurno je da se stvari nisu promenile. Prvo je Džošua Kimih prokomentarisao izmenu u poslednjoj utakmici. Tuhel se pravdao preporukom lekara, ali to nije sprečilo medije da izveštavaju o nezadovoljstvu veziste i jednog od kapitena.

Moraćete da pitate trenera, bilo je sve što je Kimih procedio nakon utakmice protiv Bajera.

Poprilično otvoreno u javnost je izašao i Matijas de Liht. Njegova izjava i reakcija sportskog direktora ukazuju da odnosi unutar Bajernovog tima nisu dobri.

– Zašto ne igram? Nemam pojma, morate da pitate trenera Tuhela. Radim sve što Tuhel traži, ali na poslednje dve utakmice igrao sam samo po deset minuta i to u veznom redu.

Ako znamo da je Tuhel već imao nesuglasice sa vrhuškom kluba oko statusa Tomasa Milera pred kraj prošle sezone, kao i medijske navode najuticajnijih nemačkih novinara da su klupski funkcioneri nezadovoljni medijskim istupima trenera, ne čudi da su krenule spekulacije o mogućoj promeni.

Za sada samo spekulacije, ali se kao kandidat navodi Ćabi Alonso, bivši vezista Bajerna, a sada trener Bajera. Španac radi fantastičan posao u Leverkuzenu, toliko da su već neki ozbiljni listovi najavili da će narednog leta zameniti Karla Anćelotija u Realu. Sada, povezuje se Alonso i sa Bajernom. U svakom slučaju, prateći dešavanja u Minhenu u poslednje vreme, baš i nema toga što bi nas moglo iznenaditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet