Mijović: Očekuje nas košarkaški spektakl kao uvod sezone

 Mijović: Očekuje nas košarkaški spektakl kao uvod sezone

FOTO: KK Budućnost VOLI/Filip Roganović

Renovirani tim Budućnosti prvi put pred svojim navijačima, danas od 18 časova u ulozi favorita dočekuju Zadar u trećem četvrtfinalu ABA Superkupa.

– Očekuje nas košarkaški spektakl kao uvod sezone koja je na pragu. Mi ovaj Superkup dočekujemo u radnom raspoloženju, sa problematikom kasnog priključivanja određenog broja igrača koji nije mali. U suštini, sa određenim ambicijama ulazimo u ovaj turnir, ali isto tako i sa namerom da nam posluži kao priprema onog što je najvažnije, a to je da spremni dočekamo 30. septembar i prvo kolo ABA lige, kao i tri dana kasnije prvo kolo Evrokupa.

Navodi Petar Mijović da za razliku od njegove ekipe Zadrani imaju kontinuitet, te da se zbog toga utakmci mora pristupiti sa dodatnim oprezom.

– Što se Zadra tiče, za razliku od nas koji smo kompletno nova ekipa, oni su, zadržali sve nosioce igre, veoma malo su menjali strukturu tima. Biće to teška i zahtevna utakmica, protiv ekipe koja je dobro vođena i koja ima dosta kvaliteta, a koju predvodi Luka Božić. Mi imamo zadatak da ispunimo određene ciljeve na utakmici, da damo sve od sebe, sa ambicijom da se plasiramo u polufinale.

Mnogo novih lica u Podgorici, i jedno dobro poznato, Marko Jagodić Kuridža koga računamo u domaće u ovom timu Plavih.

– Generalna provera za start sezone, sigurno je da su sve ekipe još na početku rada. Mi smo skoncentrisani na prvu utakmicu, protiv Zadra, koji nije puno menjao ekipu. Znamo otprilike kako igraju, pripremićemo utakmicu što bolje možemo i imamo ambicije da se što bolje pokažemo u prvoj utakmici pred našom publikom. Uvek je teško kada dođe 10 ili ne zna koliko novih igrača, ali tu smo mi stariji ovde da pomognemo novima da što pre stvorimo dobru atmosferu kako bi igrali što bolje. Veečti imaju jake evroligaške timove, ali liga nije samo Partizan i Crvena zvezda i sve utamce će biti teške, ima tu još dosta kvalitenih timova. Da svi budemo zdravi i dobro treniramo, a posle ćemo videti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet