Žakelj: Profesionalci smo i radimo da pobedimo

 Žakelj: Profesionalci smo i radimo da pobedimo

FOTO: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Poslednje četvrtfinale ABA Superkupa večeras od 21 čas igraju SC Derbi i FMP, Andrej Žakelj je optimista pred duel u dvorani u kojoj njegov tim igra domaće mečeve.

– Kao svaku utakmicu i takmičenje idemo motivisani da stignemo što dalje. Profesionalci smo i radimo da pobedimo. Tako je i u ovom slučaju. Još uvek je rano, ni mi ni ostali timovi nismo u optimalnim formama. Ovo je dobro došlo za nas, ali normalno da želimo turnir otvoriti pobedom. FMP igra kao i prošle sezone, agresivnu i brzu košarku, što i očekujemo. Nismo mnogo razgovarali o protivnicima, više smo se bavili našom igrom.

Mateo Drežnjak skida rezultatski pritisak sa ekipe, na okršaj sa Panterima gleda kao na još jednu pripremnu utakmicu.

– Nemamo neka posebna očekivanja. Prvenstveno od ove ekipe se traži da prikažemo što bolju igru i energiju i sada koliko možemo, ako je moguće da dobijemo. Nije stavljen nikakav imperativ da nešto moramo, ali uglavnom da se pokažemo u najbljem mogućem svetlu. Ovo još shvatamo kao prijateljske utakmice da odmerimo se s tim ekipama sa kojima ćemo igrati kroz sezonu. Da vidimo gde smo i na čemu trebamo još da radimo. Više manje ostao je dobar deo ekipe. Sada smo možda više trkački orijentisani, ali još neki igrači su tek prošle sedmice krenuli s nama da rade pa treba još da se uigramo i videćemo na šta će to ličiti, ali ja se nadam da će biti bolje nego prošle sezone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet