Avramović: Nisam ja postao nešto ,,vau” posle jednog turnira

 Avramović: Nisam ja postao nešto ,,vau” posle jednog turnira

FOTO: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Srebrni srpski reprezentativac odigrao je odličnu rolu u pobedi Partizana nad Igokeom u polufinalu ABA Superkupa.

– Pre svega, jedna timska pobeda, kontrolisana od prvog minuta. Cilj je ispunjen plasmanom u finale. Kontrolisali smo igru, bili smo agresivni u odbrani što nam je obezbedilo veliku prednost. To je bio ključ utakmice. Čestitao bih Igokei, napravili su sjajan roster i imaju vrhunskog trenera. Mislim da će biti jedno od prijatnih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja ABA lige koja je po meni dosta jača u odnosu na prošlu sezonu. I Budućnost, Crvena zvezda, Igokea, Mornar, svi su jači nego prethodne sezone. Očekuje nas zanimljiva ABA liga.

Partijama na Mundobasketu Aleksa Avramović je izastao u miljenika nacije, gde god se pojavi obasut je podrškom.

– Sve ove dane koje sam proveo u Srbiji i Crnoj Gori dobijam tu ljubav navijača. To je nešto što je prirodno i hvala im svima na tome. Prepoznali su ono što smo uradili sa reprezentacijom, to su najveće stvari u našim karijerama. Međutim, sad je fokus da se osvoji Superkup, onda počinje ABA liga, Evroliga. Igraju se i Olimpijske igre sledeće godine. Svaka sledeća utakmica je najvažnija. Ovo je ostalo zapisano za ceo život šta smo mi uradili sa reprezentacijom. Za prepričavanje svim generacijama koje će nas naslediti.

Na pitanje novinara klupske televizije da li su očekivanja od njega veća ove sezone, borbeni bek odgovara skromno, sa obe noge je na zemlji.

– Šta se očekuje mnogo više? Ja sam isti igrač kakav sam bio pre FIBA Svetskog prvenstva, kakav sam i sada. Pritisak ne postoji, isti smo igrači, nemam ja tu šta da dodam. Nisam ja postao nešto ,,vau” posle jednog turnira. Ja sam bio isti igrač i pre ovoga i posle ovoga. Prošle godine toliko nisam igrao, jer sam imao dve povrede. Sada sam tu zdrav, da nas sve posluži zdravlje kako bi imali dobru sezonu i u ABA ligi i u Evroligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet