Brazilski centar “pobegao” iz Venecije, njihov predsednik pomenuo Partizan

 Brazilski centar “pobegao” iz Venecije, njihov predsednik pomenuo Partizan

FOTO: FIBA

Predsednik Venecije Federiko Kasarin govorio je za “Korijere del Veneto” o Brunu Kaboklu, košarkašu iz Brazila koji je potpisao ugovor sa italijanskim timom.

Ziantersovanost bogatijih klubova, evroligaša, stigla je i do Kabokla, koji je odlučio da bojkotom izdejstvuje raskid saradnje sa Venecijom.

27-godišnji centar se nije pojavio na treninzima Venecije, već je sa Makabi Rananom odlučio da otputuje na američku turneju, a sve u cilju da se u što boljem svetlu predstavi NBA skautima i trenerima.

U Veneciji su odlučni da istraju do kraja, s obzirom na to da Kaboklo ima aktivan ugovor sa njima.

“Ne možemo da potvrdimo da li se Kaboklo pridružio timu u Izraelu, a bilo je glasina koje sugerišu potencijalni prelazak u Partizan. Preduzeli smo sve formalno-pravne korake posredstvom advokata kako bismo obeshrabrili bilo koji klub koji želi da ga dovede, jer je Brazilac pod ugovorom sa nama” – precizirao je Kasarin, predsednik Venecije, koja će se takmičiti u Evrokupu.

U reprezentaciji Brazila je beležio u proseku 16.4 poena i 9.2 skoka po utakmici. Sa prosekom od 22 indeksna poena, bio je ubedljivo najbolji u reprezentaciji Brazila. 

Ugovor sa Venecijom nema izlaznu klauzulu, što znači i da bez dozvole kluba ne može igrati prijateljske mečeve za druge klubove.

3 Comments

  • Otimaj

  • Davaj davaj, odličan, reklo bi se idealan za Željkov sistem

  • Uh kad bi ovoga doveli…… oduševio me na Mundobasketu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet