Matić: Nismo mi pobedom protiv Crvene zvezde napravili nešto veliko

 Matić: Nismo mi pobedom protiv Crvene zvezde napravili nešto veliko

FOTO: Čukarički

Čukarički nije mogao bolje da izađe iz krize rezultata, prvu pobedu sa novim trenerom ostvario je protiv Crvene zvezde.

– Velika pobeda za nas, protiv izuzetnog protivnika, Crvene zvezde koja je zaista fenomenalan klub, sa sjajnim pojedincima. Ključno je bilo to što smo se držali plana, onoga što je rađeno na treninzima u prethodnom periodu. Ekipa je pokazala karakter i veru u sebe, izašli smo na teren sa velikim samopouzdanjem, a pobedu ostvarili sa stavom i sa stilom. Nismo bili u podređenom položaju ni što se tiče statističkih elemenata, osim u posedu lopte. Naš plan je bio da budemo u „srendjoj zoni“ i da rivala ugrožavamo tranzicijom. Na konferenciji za novinare uoči meča pričali smo o vrlinama Crvene zvezde, pomenuli da imaju i mane, a na kraju smo to znali da iskoristimo. Pored dva gola, imali smo još četiri-pet izuzetno dobrih situacija.

Veliki teret sa leđa pao je svima na Banovom brdu nakon lošeg početka sezone, s mnogo više elana ulaze u nastavak iste.

– Do tri boda smo došli apsolutno zasluženo. Od prvog dana govorim igračima da moraju da veruju u sebe i da pokažu karakter. Ovo je velika pobeda za ceo klub, svi su zaslužni, naravno najviše igrači, kao i stručni štab, uprava kluba… Mnogo nam sve ovo znači, ali sam i u najavi meča govorio da nismo u krizi igre, već smo samo imali krizu rezultata. Bilo je potrebno vreme da se međusobno upoznamo, da se igrači naviknu na naš sistem rada i zahteve. Pričao sam da nisam od onih koji misle da nemamo šta da izgubimo protiv Crvene zvezde. Morali smo da budemo hrabri, uz poštovanje prema svakom, ali i veru uz sebe.

Podvlači Igor Matić da ekipa ne sme da se zadovoljava ovim već da nastavi u istom stilu, počevši od prve utakmice u Ligi konferencija.

– Verujem da ćemo igrati iz utakmice sve bolje. Verovao sam u ovu ekipu i kad smo imali niz mečeva bez pobede, verujem naravno i sada. Nismo mi pobedom protiv Crvene zvezde napravili nešto veliko. Meč je arhiviran, spremamo se sada za duel sa Ferencvarošem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet