Ni Kanada ne može protiv Srbije

 Ni Kanada ne može protiv Srbije

FOTO: FIVB

Treća pobeda odbojkašica na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, i ova maksimalnim rezultatom – 3:0 (25:19,

Definicija furioznog ulaska u meč, serijom 5:0 na otvaranju utakmice Plave dame su jasno pokazale ko je favorit. Istina, Kanađanke su pokazale karakter, u dva navrata se pribliižavale na dva poena zaostatka, međutim, Gvidetijeva ekipa se pita za sve, čim pojača pritisak, stvari se vraćaju pod kontrolu.

Drugi set je dobijen još lakše nego prvi, nema se tu mnogo šta reći kada se na terenu samo jedna ekipa pita o dešavanjima. Ponovo odličan ulazak u deonicu, vođstvo 9:3, a da nije bilo kalkulacija svedoči i kasnijih 17:7. Jedino što je Kanadi pošlo za rukom je da set ne izgubi dvocifrenom razlikom.

Nešto više Kanađanke su pokazale u trećem setu, dovoljno da budu u egalu do ulaska u završnicu. Nizom od tri poena Srbija je dovršila posao i okreće se narednom protivniku. Četvrti rival našoj reprezentaciji biće Češka sutra od 10 časova po našem vremenu.

Treba li reći, Tijana Bošković je predvodila tim sa 25 poena, Jovana Stevanović ih je osvojila deset. U timu Kanade nije bilo dvocifrenih, tri igračice su upisale po devet poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet