Stefanović: Malo su mediji preterali sa pričom o Topiću

 Stefanović: Malo su mediji preterali sa pričom o Topiću

FOTO: FMP

Selektor zlatnih Orlića u intervjuu za Mondo posebnu pažnju posvetio je medijskoj atmosferi koja je počela da se stvara oko Nikole Topića.

– Malo su mediji preterali sa pričom o njemu, toga sam se pribojavao. Kako god se meč završi on je u prvom planu, njemu to smeta i treba malo da se povede računa. Za svoj uzrast, napunio je 18 godina u Nišu. Vodio nas je na ručak, kao i Bogoljub, znak hemije u timu, iako nisu morali to da urade. Talentovan je, razume igru na dobrom nivou za svoje godine, već dosta je prošao sada. Izdvaja ga ono čega je sada malo, prirodan talenat, osećaj za pas, spejsing na terenu, šta kad može da se uradi. Uživao sam u saradnji sa tim, žao mi je što ne sarađujemo na klupskom nivou. Da ne ulazim dublje…

Veliki uspeh doneo je hvalospeve, poređenja, verovatno i suvišnih, Nenad Stefanović smatra da ti momci moraju da ostanu sa obe noge na zemlji.

– To je pogrešna percepcija, namećemo im očekivanja. Imao sam neke primere u FMP-u gde su neke momke poredili sa mnogo dobrim igračima, pa su oni sebe ubedili u to. Na osnovu čega tako misle? Mogu i ja da kažem da sam Željko Obradović, a on ima devet evroligaških titula…Treba ih pustiti da se razvijaju i budu svoji, Topić nije novi Micić, niti su Bogoljub i Filip Jović novi Jokić, Filip mi je recimo bliži Hajnsu. Želim im da budu bolji od Jokića..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet